Audi RS Q3 Concept: Ιδού το πρώτο SUV επιδόσεων της Audi!

Το νέο πρωτότυπο Audi RS Q3 εντυπωσιάζει με την επιθετικότητά του, αλλά και με τους 360 ίππους της ισχύς του!
Για πρώτη φορά στην ιστορία το τμήμα επιδόσεων RS της Audi αποφασίζει να επέμβει σε ένα SUV: Καλωσορίστε λοιπόν το νέο Audi RS Q3, την κορυφαία δηλαδή έκδοση του Audi Q3, που θα δούμε σε πρωτότυπη μορφή στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνο.

Η εξωτερική εμφάνιση του Audi RS Q3 Concept ενισχύεται
από τη χαμηλή ανάρτηση και τους μεγάλους τροχούς.
Με το νέο RS Q3 Concept του Πεκίνο, η Audi ακολουθεί τα βήματα των BMW και Mercedes, οι οποίες εδώ και αρκετά χρόνια έχουν προσθέσει ημι-αγωνιστικές εκδόσεις δρόμου ("M" και "AMG" αντίστοιχα) στα περίσσοτερα εκ των SUV τους. Και παρότι σε πρωτότυπη μορφή, το νέο Q3 RS δεν αποκλείεται σύντομα να περάσει στην παραγωγή και να διατεθεί σε ορισμένες αγορές της υφηλίου, μεταξύ των οποίων βέβαια θα είναι και η Κίνα. Εξ ου άλλωστε και η απόφαση των Γερμανών να μας δείξουν στην ερχόμενη έκθεση του Πεκίνο, το πλέον extreme SUV που έχουν παρουσίασει.

Πολεμική η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του
γερμανικού πρωτότυπου.
Κάτω από το καπό του Γερμανικού πρωτότυπου αναπαύεται ο γνώριμός μας από τα Audi RS3 και TT RS, 2,5λιτρος 5κύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας της μάρκας, ο οποίος εδώ έρχεται με αυξημένη ισχύ 360 ίππων. Με τη βοήθεια του 7τάχυτου, διπλού συμπλέκτη αυτόματου κιβωτίου S Tronic, αλλά και της τετρακίνησης quattro, το Audi RS Q3 Concept απαιτεί μόνο 5,2 δευτερόλεπτα για να φτάσει από στάση στα 100 χλμ. Και επιπλέον αυτού, η τελική του ταχύτητα καταφέρνει να αγγίξει τα 265 χλμ./ώρα.

Στην ισχυρότερή του εκδοχή ο 5κύλινδρος TFSI των
2,5 λίτρων, αποδίδει 360 καθαρόαιμους ίππους.
Για την ημι-αγωνιστική εκδοχή του Q3, η Audi έχει επέμβει και στη ρύθμιση της ανάρτησης, η οποία έρχεται με πιο σφιχτές ρυθμίσεις και παράλληλα, με χαμηλότερο κατά 25 χλστ. ύψος σε σχέση με αυτή των απλών εκδόσεων του Audi Q3. Επίσης, τεραστίων διαστάσεων ελαστικά 255/20 R20 έχουν τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο, ώστε να διατηρήσουν όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο, την επαφή του με το δρόμο.

Σχεδιαστικά, η Audi έχει προσδώσει στο RS Q3 Concept την απαραίτητη "αγριάδα", μέσω του ιδιαίτερα επιθετικού προφυλακτήρα με τους μεγάλους πλαϊνούς αεραγωγούς, των περιμετρικών σπόιλερ και των τονισμένων θόλων των τροχών, αλλά και των δύο μεγάλων απολήξεων της εξάτμισης. Στο εσωτερικό, τα σπορ καθίσματα, το τιμόνι με το επίπεδο κάτω τμήμα, αλλά και το δερμάτινο σαλόνι μαζί με τους μπλε και μαύρους χρωματισμούς, δημιουργούν μια ιδιαίτερα σπορτίφ ατμόσφαιρα.
TAG