Είναι επίσημο: Η Ducati στα "χέρια" της Audi

Έναντι ποσού 860 εκατομμυρίων ευρώ, η Ducati περνά πλέον και επίσημα στους κόλπους της Audi και του Ομίλου VW.
Εμείς σας είχαμε προϊδεάσει ήδη από τις αρχές Μαρτίου για το μεγάλο αυτό deal, και πλέον σήμερα, ήρθε η επίσημη ανακοίνωση της Audi για να επιβεβαιώσει την εξαγορά της Ducati, έναντι του ποσού των 860 εκατομμυρίων ευρώ!

Μετά τις Lamborghini και Italdesign, η Ducati γίνεται
η τρίτη Ιταλική μάρκα. που αποκτάται από την Audi.
Η οικονομική κρίση δημιουργεί ευκαιρίες λένε κάποιοι και στην περίπτωση της εξαγοράς της Ducati από την Audi, η οποία ανακοινώθηκε και επίσημα μόλις προ ολίγων ωρών, φαίνεται ότι έχουν δίκιο! Η ιστορική λοιπόν Ιταλική φίρμα κατασκευής μοτοσικλετών και διακαής πόθος του Προέδρου του Ομίλου VW, Ferdinard Piech, περνάει για πρώτη φορά στην ιστορία σε Γερμανικά χέρια, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τόσο την Ινδική Mahindra όσο και την Daimler (Mercedes), οι οποίοι φέρονταν ως επίσης ενδιαφερόμενοι αγοραστές των Ιταλών.

Το συνολικό κόστος της εξαγοράς της Ducati από την Audi φθάνει τελικά τα 860 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων, όπως σας έχουμε ξαναπεί, σχεδόν τα 800 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για να αποπληρωθούν τα συσσωρευμένα χρέη της Ducati. Οι Γερμανοί, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση της εξαγοράς, αναμένουν αρκετά οφέλη από την απόκτηση της Ducati, αφού εκτός από το ίματζ της μάρκας, αποσκοπούν και σε αρκετά κέρδη στην Ασιατική αγορά μοτοσικλετών, η οποία αναμένεται να εμφανίσει ιδιαίτερη άνθιση τα επόμενα χρόνια.
TAG