Διέρρευσαν οι φωτογραφίες του εντυπωσιακού Mercedes Concept Style Coupe!

Εντυπωσιάζει με τη σχεδίασή του το Mercedes Concept Style Coupe, το οποίο θα μας οδηγήσει το 2013 στη νέα Mercedes CLA.
Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Mercedes Concept Style Coupe διέρρευσαν σήμερα στο Γερμανικό site Germancarforum, αποκαλύπτοντάς μας το ποιόν του νέου, μικρομεσαίου 4θυρου κουπέ που ετοιμάζει η Mercedes!

Αμάξωμα με έντονο δυναμισμό και ρευστές γραμμές
για το νέο γερμανικό πρωτότυπο.
Αρκετές είναι οι εξωτερικές ομοιότητες με την εμφάνιση
της μεγαλύτερης Mercedes CLS.
Όπως σας έχουμε αποκαλύψει και προ λίγων ημερών, η Mercedes ετοιμάζει τη νέα CLA, δηλαδή το πρώτο μικρομεσαίο κουπέ της ιστορία της που θα δούμε το 2013. Βασισμένη πάνω στην νέα πλατφόρμα MFA της μάρκας (αυτή των νέων A/B-Class), η νέα Mercedes CLA θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο των Γερμανών στην Ουγγαρία. Και σχεδιαστικά, η CLA θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο Concept Style Coupe (CSC) που θα μας δείξει η Mercedes την επόμενη εβδομάδα στο Πεκίνο, όμως εμείς σήμερα και με τη βοήθεια του Germancarforums, έχουμε ήδη στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε, τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του πρωτότυπου.

Στο εσωτερικό, η σχεδίαση ακολουθεί τις ίδιες γραμμές
με αυτές στο εσωτερικό των Mercedes A/B-Class.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακό δείχνει από τις πρώτες φωτογραφίες το νέο Γερμανικό πρωτότυπο, αποκαλύπτοντάς μας ένα αμάξωμα που διατηρεί αρκετούς δεσμούς με τη μεγαλύτερη Mercedes CLS. Όμως, αυτό που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είναι η γενικότερη "ρευστή" σχεδίαση του αυτοκινήτου, η οποία μαζί με τις μικρές σε μέγεθος γυάλινες επιφάνειες, του δίνει μια ιδιαίτερα μοντέρνα και δυναμική παρουσία. Από πλευράς διαστάσεων, το μήκος του πρωτότυπου φτάνει τα 4,637 μέτρα, δηλαδή είναι μακρύτερο κατά 47 χλστ. σε σχέση με την υπάρχουσα Mercedes C-Class. Όμως, η επόμενη γενιά της C-Class που θα δούμε επίσης το 2013 αναμένεται να αυξηθεί σε μέγεθος, επιτρέποντας έτσι στη νέα CLA να βρεθεί μεταξύ αυτής και των Mercedes A/B-Class.

Στον τομέα του κινητήρα, το πρωτότυπο θα λάβει τον ίδιο turbo 2λιτρο βενζινοκινητήρα των 211 ίππων, που φορά η κορυφαία έκδοση A250 της νέας Mercedes A-Class. Όταν μπει στην παραγωγή, η νέα Mercedes CLA αναμένεται να λάβει τα ίδια ακριβώς μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου με τις Α/Β-Class, αλλά και μια πολύ σπορ έκδοση AMG, με τετρακίνηση και δύναμη κοντά στους 320 ίππους.
TAG