Η Suzuki μακραίνει το Swift και δημιουργεί το νέο Ertiga


Το Ertiga είναι η πολυχρηστική εκδοχή του Suzuki Swift. Θα διατεθεί στην Ασία, όχι όμως -προς το παρόν- και στην Ευρώπη.

Προορισμένο αρχικά για τις αγορές της Ινδίας και της Ασίας, το νέο Ertiga εκπλήσσει ως η 7θέσια εκδοχή του Suzuki Swift, η οποία αποτελεί μια αρκετά ενδιαφέρουσα λύση για ένα προσιτό, πολυχρηστικό οικογενειακό όχημα.

To μακρύ μεταξόνιο των 2,74 μέτρων του Ertiga,
επιτρέπει την ύπαρξη 7 θέσεων στο εσωτερικό του.
Η Maruti Suzuki είναι η θυγατρική της Suzuki στην Ινδία και ο leader των πωλήσεων αυτοκινήτων στην αγορά της Ασιατικής χώρας. Κατασκευάζει δε πολλά αυτοκίνητα της Suzuki για την Ινδία, αλλά και για όλη της Ασία, όπως επίσης και τα κοινής κατασκευής Suzuki Alto/Nissan Pixo, που πωλούνται στην Ευρώπη και στην Ελληνική αγορά. Το πιο πρόσφατο όμως δημιούργημά της είναι το Suzuki Ertiga, ένα 7θεσιο πολυχρηστικό όχημα που βασίζεται στο Swift και το οποίο λανσάρεται αυτές τις ημέρες στην Ινδία, ενώ λίγο αργότερα θα διατεθεί και σε άλλες αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Το εσωτερικό του Ertiga προέρχεται χωρίς μεγάλες
αλλαγές από αυτό του Suzuki Swift.
Σχεδιαστικά, το Ertiga διατηρεί μια συμπαθητική εμφάνιση που το κάνει να μοιάζει ως ένα υπερυψωμένο Swift, ενώ εσωτερικά, το ταμπλό του προέρχεται σχεδόν εξολοκλήρου από το Ιαπωνικό μικρό. Βέβαια, το μακρύ μεταξόνιο των 2,74 μέτρων, επιτρέπει την τοποθέτηση 3 σειρών καθισμάτων με θέσεις για 7 επιβάτες στο εσωτερικό του, αλλά και αρκετή πρακτικότητα (π.χ. τα καθίσματα της δεύτερης σειράς σύρονται κατά μήκος). Το πορτ-μπαγκάζ από την πλευρά του έχει πολύ καλή χωρητικότητα από 135 μέχρι και 735 λίτρα, ανάλογα με την εσωτερική διαμόρφωση των καθισμάτων.

Το νέο Suzuki Ertiga θα προσφερθεί με ένα νέο βενζινοκινητήρα 1.373 κ.εκ., με απόδοση 95 ίππων και ροπή 130 Nm (στις 4.000 σ.α.λ.), χωρίς προς το παρόν η Suzuki να μας ανακοινώνει άλλα τεχνικά του στοιχεία. Επίσης, στη γκάμα θα υπάρχει και ο οικονομικός diesel των 1.248 κ.εκ. της μάρκας, με ισχύ 90 ίππων και περισσότερη ροπή 200 Nm στις 1.750 σ.α.λ. Το κιβώτιο και στις δύο περιπτώσεις είναι μηχανικό με 5 διαθέσιμες σχέσεις.
TAG