Fisker Atlantic: Το φθηνότερο Fisker αποκαλύπτεται

Το νέο Atlantic θα αυξήσει τον αριθμό, αλλά θα μειώσει το μέγεθος και την τιμή των υβριδικών 4θυρων κουπέ της Fisker.
Αποκαλύφθηκαν τελικά σήμερα οι πρώτες φωτογραφίες του Fisker Atlantic, το οποίο και θα είναι το φθηνότερο μοντέλο της μάρκας. Στόχος; Μα φυσικά, το νέο μοντέλο να φέρει περισσότερους πελάτες στους τολμηρούς Αμερικανούς!

Το αμάξωμα του Atlantic υιοθετεί εντυπωσιακές γραμμές
ενός από τα πιο μοντέρνα 4θυρα κουπέ του σήμερα.
Η Fisker είναι μια αμερικάνικη εταιρεία που ιδρύθηκε το 2007 και έγινε παγκοσμίως γνωστή ένα χρόνο αργότερα, μέσω του εντυπωσιακού υβριδικού πολυτελούς σεντάν Karma. Το 2009, οι άνθρωποι της μάρκας από το Ντέλαγουερ των Η.Π.Α. μας είχαν προετοιμάσει για ένα δεύτερο και μικρότερο σε διαστάσεις, αλλά εξίσου εντυπωσιακό, σεντάν, το οποίο θα απευθυνόταν σε ένα μεγαλύτερο κοινό από αυτό του ακριβού Karma. Και σήμερα, αποκαλύφθηκαν οι πρώτες πληροφορίες του αυτού του μοντέλου, το οποίο θα ονομαστεί "Atlantic" και θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Νέας Υόρκης στις 6 Απριλίου.

Όπως και το Karma, έτσι και το Fisker Atlantic θα συνδυάσει
τις πολύ καλές επιδόσεις, με την οικολογία κίνησης.
Το νέο Fisker Atlantic διατηρεί ένα εντυπωσιακό σχεδιαστικά αμάξωμα, που παραπέμπει σε 4θυρο κουπέ και έχει πολλά κοινά στοιχεία με το αμάξωμα του μεγαλύτερου Karma. Στο εσωτερικό του, παρότι δεν υπάρχουν προς το παρόν φωτογραφίες, η εταιρεία μας υπόσχεται μια πολύ εντυπωσιακή και πολυτελής παρουσία.

Στο τεχνικό και μηχανικό κομμάτι, το Atlantic χρησιμοποιεί μια νέα πλατφόρμα και παράλληλα, ένα νέο υβριδικό σύστημα, για το οποίο το μόνο που γνωρίζουμε σήμερα, είναι ότι διαθέτει έναν 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα της BMW. Σίγουρα, θα υπάρχει και ένας (ή περισσότεροι;) βενζινοκινητήρας, που θα μειώνει κατά πολύ την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2, ενώ η κατασκευή του θα ξεκινήσει το Φθινόπωρο του 2013. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι το γεγονός της τιμής, αφού κοστίζοντας μόνο περίπου 48.000 ευρώ, το διαστάσεων μια Mercedes E-Class/BMW Σειρά 5, Atlantic, θα έχει το μισό κόστος από το Fisker Karma των 96.000 ευρώ.



TAG