Η πιο οικογενειακή BMW Σειρά 3 αποκαλύπτεται

H νέα γενιά της BMW Σειρά 3 Touring προσφέρει περισσότερη ευρυχώρια και πρακτικότητα στο πορτ-μπαγκάζ της.
Από τις διαθέσιμες εκδόσεις της νέας BMW Σειρά 3 δεν θα μπορούσε να λείψει και η έκδοση στέισον (Touring). Με μεγαλύτερο και πιο πρακτικό πορτ-μπαγκάζ, η νέα Σειρά 3 Touring θα έλθει για να καλύψει περισσότερες ανάγκες του σύγχρονου οικογενειάρχη έναντι της σεντάν "3άρας".

Ο χώρος αποσκευών έχει αυξημένη χωρητικότητα 495 λίτρων,
φθάνοντας στα 1.500 λίτρα με τα καθίσματα αναδιπλωμένα.
Η νέα BMW Σειρά 3 Touring θα διατεθεί προς το Φθινόπωρο στην Ευρώπη, όντας μακρύτερη κατά 97 χλστ. σε σχέση με την προηγούμενη Σειρά 3 Touring, πλατύτερη και με μεγαλύτερο μεταξόνιο. Η αύξηση αυτή των διαστάσεων, της επιτρέπει να προσφέρει ένα μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ κατά 35 λίτρα, φθάνοντας συνολικά στα 495 λίτρα ωφέλιμου όγκου. Μάλιστα το νούμερο αυτό είναι μεγαλύτερο και κατά 15 λίτρα σε σχέση με το πορτ-μπαγκάζ της σεντάν Σειρά 3. Και επιπλέον αυτών, στην πρακτικότητα του νέου μοντέλου συμβάλει και η δυνατότητα ξεχωριστού ανοίγματος του πίσω παρμπρίζ έναντι της πόρτας, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία, η πόρτα του χώρου αποσκευών ανοίγει αυτόματα.

Σχεδιαστικά, η νέα Σειρά 3 Touring βασίζεται στη σεντάν,
με το πίσω τμήμα να έχει μια πιο τετραγωνισμένη αισθητική.
Στον τομέα των κινητήρων, η νέα BMW Σειρά 3 θα διατεθεί με τον 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα των 245 ίππων (328i), αλλά και δύο diesel, τον 2λιτρο turbo των 184 ίππων (320d) και τον 3λιτρο turbo των 258 ίππων (330d). Οι δύο πρώτες εκδόσεις θα έλθουν με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ η κορυφαία θα φέρει το 8άρι αυτόματο κιβώτιο της μάρκας, που είναι προαιρετικό και για τις άλλες δύο. Σε όλες τις εκδοχές, στάνταρ θα είναι και σύστημα Start-Stop του κινητήρα, το οποίο θα βοηθήσει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2. Από το 2013, αναμένουμε περαιτέρω εμπλουτισμό της γκάμας, τόσο με 6κύλινδρο μοτέρ 3,0 λίτρων, όσο και με τον 1,6 turbo άμεσου ψεκασμού της BMW Σειρά 1, που θα είναι και η πιο ενδιαφέρουσα έκδοση για την Ελλάδα.
TAG