Νέα αποτελέσματα Euro NCAP: 5 αστέρια για τη BMW Σειρά 3, το νέο Hyundai i30, το Peugeot 208 και το Mazda CX-5

Το Peugeot 208 έλαβε 5 αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP, επαναλαμβάνοντας την πολύ καλή επίδοση του 207 το 2006.
Ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα νέα του αποτελέσματα για την παθητική ασφάλεια 4 νέων μοντέλων. Κοινό χαρακτηριστικό και των τεσσάρων, η επίτευξη της ανώτατης διάκρισης των 5 αστέρων στις καθιερωμένες δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού.

Με 5 αστέρια για την παθητική ασφάλεια που προσφέρει,
επιβραβεύθηκε και το νέο Hyundai i30.
Δικαιώνοντας τις προβλέψεις των κατασκευάστριων εταιρειών τους, και τα 4 νέα μοντέλα που υποβλήθηκαν στα crash test του Euro NCAP κατάφεραν να λάβουν την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων για την παθητική ασφάλεια που προσφέρουν. Πρόκειται για τη νέα BMW Σειρά 3 και το Peugeot 208, που ήδη διατίθενται στην Ελληνική αγορά, καθώς επίσης και για το νέο Hyundai i30 που θα δούμε τον Ιούλιο, αλλά και για το Mazda CX-5, που προς το παρόν δεν θα εισαχθεί στην Ελλάδα.

H BMW Σειρά 3 έλαβε και αυτή 5 αστέρια
στα crash test του Euro NCAP.
Σε ό,τι αφορά στα αναλυτικά αποτελέσματα των αυτοκινήτων, η BMW Σειρά 3 βαθμολογήθηκε με ένα πολύ καλό ποσοστό 78% στην προστασία των πεζών, ενώ έλαβε 95% στην προστασία των ενηλίκων, 84% στην προστασία των παιδιών και 86% στη βαθμολόγηση των Συστημάτων ασφαλείας της. Το Peugeot 208 έλαβε 88% στους ενήλικες, 78% στα παιδιά, 61% στους πεζούς και 83% στα Συστήματα ασφαλείας. Το Hyundai i30 με τη σειρά του είχε την υψηλότερη βαθμολόγηση στην προστασία των παιδιών (90%), ενώ αντίστοιχη ήταν η βαθμολογία του στην προστασία των ενηλίκων (67% και 86% στους πεζούς και τα Συστήματα ασφαλείας αντίστοιχα). Το Mazda CX-5 τέλος, βαθμολογήθηκε με 94% στους ενήλικες, 87% στα παιδιά, 64% στους πεζούς και 86% στα Συστήματα ασφαλείας.
TAG