H είδηση της χρονιάς: Η νέα Alfa Romeo Spider θα βασιστεί πάνω στο επόμενο Mazda MX-5!

Επιστροφή στα πισωκίνητα ρόουντστερ για την Alfa Romeo, με την επόμενη Spider να βασίζεται
στο νέο Mazda MX-5 (φωτό, το πρωτότυπο Alfa Spider του Pininfarina το 2010).
Σε μια ανακοίνωση-έκπληξη, το Fiat Group και η Mazda αποκάλυψαν επίσημα την υπογραφή ενός Συμφώνου Συνεργασίας για την εξέλιξη και κοινή κατασκευή ενός νέου πισωκίνητου ρόουντστερ. Από την πλευρά της Mazda πρόκειται για την επόμενη γενιά του MX-5, ενώ από την πλευρά του Fiat Group θα αφορά στον αντικαταστάτη της Alfa Romeo Spider!

Τα δύο νέα μοντέλα κοινής εξέλιξης και κατασκευής της Mazda και της Alfa Romeo, θα φέρουν την ίδια πισωκίνητη πλατφόρμα της Mazda, θα διακρίνονται για το χαμηλό τους βάρος, όμως θα διαφέρουν τόσο σε εμφάνιση, όσο και στους κινητήρες τους. Και σε ό,τι αφορά στην Alfa Romeo, η ανακοίνωση αυτή αναμένεται να χαροποιήσει ιδιαίτερα τους πιστούς "Alfisti", αφού ύστερα από αρκετά χρόνια η μάρκα θα επιστρέψει στα πισωκίνητα ρόουντστερ.

Το Mazda MX-5 είναι το πιο επιτυχημένο
compact ρόουντστερ της σύγχρονης εποχής.
Σε ό,τι αφορά στην παρουσίαση των δύο μοντέλων, πρώτα θα δούμε το 2014 τη νέα γενιά του Mazda MX-5, ώστε ένα χρόνο περίπου αργότερα το 2015 να ακολουθήσει και ο αντικαταστάτης της Alfa Romeo Spider. Η κατασκευή και των δύο αυτοκινήτων θα γίνεται στο εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, με τις τελικές υπογραφές της πολύ σημαντικής αυτής συμφωνίας να αναμένονται το δεύτερο εξάμηνο της φετινής χρονιάς. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν επίσης ότι θα διερευνήσουν και τις προοπτικές για μια περαιτέρω συνεργασία σε Ευρωπαϊκό κυρίως έδαφος, κάτι για το οποίο βέβαια αφορά περισσότερο στη Mazda, που βλέπει συνεχώς τις πωλήσεις και τα μερίδιά της να μειώνονται ιδίως μετά το τέλος της 30ετούς συνεργασίας με τη Ford το 2008.
TAG