Dokker: Ένα ακόμη νέο Dacia αποκαλύπτεται!

Στην κατηγορία των μικρών πολυχρηστικών θα μπει η Dacia, με το νέο Dokker να αναμένεται μετά το καλοκαίρι.
Η Renault φαίνεται ότι έχει μεγαλόπνοα σχέδια για την Dacia και πλέον, μετά το ντεμπούτο του νέου 7θέσιου MPV Lodgy στη Γενεύη, οι Γάλλοι μας αποκαλύπτουν ένα ακόμη νέο Dacia, το Dokker.


Η επαγγελματική έκδοση του Dokker, αναμένεται
να αντικαταστήσει το Dacia Logan Van.
Το νέο Dacia Dokker έκανε την πρεμιέρα του την προηγούμενη εβδομάδα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Καζαμπλάνκα στο Μαρόκο. Όπως και το Lodgy, έτσι και αυτό τοποθετείται στην κατηγορία των MPV, όμως στο πλέον compact κομμάτι της. Σχεδιαστικά, οι πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα μας δείχνουν ένα αρκετά "συμπαθητικό" μοντέλο, το οποίο θα μπορεί να παραγγελθεί με μία ή και δύο πλαϊνές συρόμενες πόρτες. Στο εσωτερικό του, οι χώροι θα είναι αρκετοί για 4 επιβάτες, ενώ θα υπάρξει και κλειστή έκδοση ελαφρού επαγγελματικού, που πιθανότατα θα αντικαταστήσει το υπάρχον Dacia Logan Van.

Προς το παρόν, οι πληροφορίες και τα στοιχεία για το νέο Dokker δεν έχουν δοθεί πλήρως στη δημοσιότητα, όμως σε ότι αφορά στους κινητήρες, αναμένουμε μικρού κυβισμού 4κύλινδρα μοτέρ πετρελαίου και βενζίνης, με χωρητικότητα 1,2 και 1,4 λίτρων. Τόσο το επιβατικό Dacia Dokker, όσο και το επαγγελματικό Dokker Van θα κατασκευάζονται στο Μαρόκο, στο εργοστάσιο της Dacia στη Ταγγέρη. Οι πωλήσεις τους θα ξεκινήσουν στην αγορά της αφρικανικής χώρας στα τέλη Ιουνίου και στη συνέχεια θα το δούμε και σε επιλεγμένες Ευρωπαϊκές αγορές.

TAG