Η Nissan τρελάθηκε: Το Juke-R θα μπει στην παραγωγή!

Σε περιορισμένη παραγωγή βάζει η Nissan τελικά το Juke-R, προσφέροντάς του μάλιστα και ακόμη περισσότερη δύναμη.
Με κινητήρα 480 ίππων προερχόμενο από το Nissan GT-R, εμφάνιση που θυμίζει δημιούργημα κάποιου... τρελού βελτιωτή και στήσιμο αγωνιστικού αυτοκινήτου, το πρωτότυπο Nissan Juke-R δείχνει, ειδικά στις οικονομικά δύσκολες ημέρες μας, ως κάτι το εξωπραγματικό. Και σήμερα, η Nissan ανακοινώνει ότι θα βάλει τελικά στην παραγωγή το πιο extreme δημιούργημά της των τελευταίων ετών, άνεβάζοντας μάλιστα την ισχύ του στα 550 άλογα!

Το Juke-R, σύμφωνα με τη Nissan, ανταγωνίζεται
σε οδικά χαρακτηριστικά τα supercar της εποχής!
Το Juke-R είναι ένα extreme project της Nissan, το οποίο ως πρωτότυπο κέρδισε τις εντυπώσεις με τα ανόθευτα χαρακτηριστικά του και την ιδιαιτερότητα της παρουσίας του. Το πρωτότυπο έφερε τον V6 κινητήρα και την μετάδοση (στους 4 τροχούς) του Nissan GT-R, ενώ το στήσιμό του προσέγγιζε αυτό αγωνιστικών αυτοκινήτων. Παρότι η Nissan δεν είχε πρόθεση να περάσει ένα τόσο ιδιαίτερο αυτοκίνητο στην παραγωγή, το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για αυτό κυρίως από κατοίκους του Ντουμπάι, όπου οι Ιάπωνες έκαναν μια ειδική εκδήλωση-παρουσίασή του, οδήγησε τελικά τη μάρκα να ανακοινώσει ότι το Juke-R θα μπει στην παραγωγή.

Αλλαγές και στο εσωτερικό, ώστε να δοθεί μια σπορ
ατμόσφαιρα, τόσο από πλευράς σχεδίασης, όσο και υλικών.
Περιορισμένος θα είναι ο αριθμός των Nissan Juke-R που θα κατασκευαστούν, με τη Nissan να δηλώνει ότι το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται μόνο κατά παραγγελία. Ήδη, οι 3 πρώτες παραγγελίες έχουν δοθεί και τα πρώτα Juke-R θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Σάντερλαντ της Μεγάλης Βρετανίας, στα τέλη του καλοκαιριού. Μάλιστα, η Nissan ανακοίνωσε ότι τελικά τα Juke-R παραγωγής θα λάβουν τη νεότερη και πιο ισχυρή έκδοση του διπλά υπερτροφοδοτούμενου V6 κινητήρα του GT-R, με απόδοση 550 ίππων. Σε συνδυασμό και με την παρουσία της τετρακίνησης, αναμένονται άκρως εκρηκτικές επιδόσεις (π.χ. τελική ταχύτητα: 260 χλμ./ώρα).
TAG