Τα 1.000 τελευταία Mazda RX-8 ξεπούλησαν στην Ιαπωνία - Θα μπουν άλλα τόσα στην παραγωγή μέχρι και τον Ιούνιο!

Επιπλέον 1.000 RX-8 Spirit R βάζει στην παραγωγή η Mazda, ώστε να αντιμετωπίσει τις υψηλές παραγγελίες των τελευταίων RX-8.
Τον περασμένο Νοέμβριο η Mazda, έχοντας ήδη σταματήσει τη διάθεση του RX-8 σε Ευρώπη και Αμερική (2010 και 2011 αντίστοιχα), ανακοίνωσε ότι βάζει και επίσημα τους τίτλους τέλους για το κουπέ της και στην Ιαπωνία, με την διάθεση 1.000 επετειακών τελικών εκδόσεων. Και σήμερα, οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν ότι προσθέτουν άλλα 1.000 επετειακά RX-8 στην παραγωγή, αφού τα προηγούμενα ξεπούλησαν!

H ειδική έκδοση Spirit R του RX-8, διαθέτει ακόμη
περισσότερα αισθητικά και οδικά δυναμικά χαρακτηριστικά. 
Το τέλος του Mazda RX-8 έχει προαναγγελθεί εδώ και σχεδόν 2 χρόνια, όταν η Mazda σταμάτησε να προσφέρει το δημοφιλές της κουπέ στην Ευρώπη, λόγω των υψηλών εκπομπών CO2 του περίφημου Wankel κινητήρα του. Το 2011, σειρά είχε η αγορά των Η.Π.Α. για να αποσυρθούν τα τελευταία RX-8, ενώ το Νοέμβριο του προηγούμενου έτους, η Mazda ανακοίνωσε το ξεκίνημα της διάθεσης στην Ιαπωνία 1.000 τελευταίων RX-8 στην ειδική έκδοση Spirit R μέχρι και τον Ιούνιο του 2012. Η υψηλή ζήτηση όμως για τα μοντέλα αυτά και το ξεπούλημα και των 1.000 μονάδων μόλις ύστερα από 5 περίπου μήνες, οδήγησε τελικά τη Mazda στο να  προσθέσει άλλα 1.000 αυτοκίνητα στην παραγωγή, ώστε να ικανοποιήσει τους Ιάπωνες fan του.

Στο εσωτερικό του Mazda RX-8 Spirit R, διακρίνονται
τα πανέμορφα εμπρόσθια μπάκετ της Recaro.
Η ειδική έκδοση Spirit R του Mazda RX-8 διατίθεται με 6τάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο, ενώ προσφέρεται σε 3 αποκλειστικούς εξωτερικών χρωματισμούς. Μεταξύ των μοναδικών της χαρακτηριστικών, ξεχωρίζουμε την ύπαρξη του ειδικού bodykit του αμαξώματος, των ζαντών αλουμινίου 19 ιντσών σε χρυσό χρωματισμό, αλλά και του κόκκινου-μαύρου δερμάτινου σαλονιού, με εμπρόσθια καθίσματα της Recaro. Αλλαγές υπάρχουν και στην ανάρτηση του μοντέλου, όπου νέες ρυθμίσεις και αμορτισέρ της Bilstein φροντίζουν ώστε να προσφέρεται μια ακόμη πιο δυναμική οδική συμπεριφορά.

Με τα 1.000 αυτά επιπλέον νέα μοντέλα, το Mazda RX-8 αναμένεται να φτάσει κοντά στις 193.000 πωλήσεις από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του (2003), μέχρι και το τέλος της τον Ιούνιο. Σίγουρα, τα έξτρα αυτά αυτοκίνητα αναμένεται να βοηθήσουν οικονομικά τη Mazda, η οποία το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει δυσκολίες επιβίωσης, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για αναζήτηση συνεργασιών με άλλες εταιρείες, ώστε τελικά η Ιαπωνική φίρμα να κοιτάξει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον της.
TAG