Και επίσημα το νέο Skoda Rapid!

Το Rapid θα βάλει τη Skoda στην κατηγορία των μικρομεσαίων σεντάν, πάνω από τη Fabia και πριν την Octavia.
Λίγες ημέρες μετά τα πρώτα επίσημα σκίτσα του νέου Rapid, η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα τις δύο πρώτες φωτογραφίες του νέου της μικρομεσαίου. Και παράλληλα, μας αποκάλυψε και τη νέα σχεδιαστική της φιλοσοφία...

Το Rapid είναι το αυτοκίνητο εκείνο που θα φέρει τη Skoda στην κατηγορία των μικρομεσαίων σεντάν, ενισχύοντας έτσι τις επιλογές των fan της μάρκας. Θα τοποθετηθεί στη γκάμα μεταξύ της Fabia και της Octavia, ενώ επίσημα θα κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το Σεπτέμβριο, ώστε να ακολουθήσει το λανσάρισμά του στις Ευρωπαϊκές αγορές από το Φθινόπωρο.

Μεγάλο αναμένεται να είναι το πορτ-μπαγκάζ του Rapid,
ενώ η πρακτικότητα θα ενισχυθεί από την πόρτα
που θα ανοίγει μαζί με το τζάμι.
Από πλευράς διαστάσεων, το Rapid με μήκος στα 4,48 μέτρα και πλάτος 1,7 μέτρα, τοποθετείται στην "καρδιά" των μικρομεσαίων σεντάν. Το κυριότερο όμως προσόν του αναμένεται να είναι το μεγάλο πορτ-μπαγκάζ που θα φθάσει τα 500 λίτρα χωρητικότητας, ενώ στην όλη πρακτικότητα θα συμβάλει και το άνοιγμα της πίσω πόρτας μαζί με το τζάμι. Από πλευράς κινητήρων, όλοι οι γνώριμοι TSI και TDI του VW Group θα είναι διαθέσιμοι (από 1,2 λτ.), με πρόθεση βέβαια της Skoda να προσφέρει το αυτοκίνητο σε μια προσιτή τιμή, ενισχύοντας το Value for Money.

Στον τομέα της σχεδίασης, το εμπρόσθιο μέρος του νέου Rapid είναι εντελώς νέο για τη Skoda και αναμένεται να το δούμε ελαφρά παραλλαγμένο σε όλα τα μελλοντικά της μοντέλα. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η νέα μάσκα με το χρωμιωμένο περίγραμμα της γρίλιας, τα μακρόστενα φωτιστικά, αλλά και το ραφιναρισμένο λογότυπο της Skoda στη μύτη του καπό. Από εκεί και πέρα η σχεδίαση του Rapid ακολουθεί πιο "συγκρατημένες" γραμμές, ενώ ειδικά στο πίσω τμήμα, το αυτοκίνητο παραπέμπει άμεσα στην τωρινή Octavia.
TAG