Το 2016 το μικρό κάμπριο της Toyota με 1.200άρη turbo 116 ίππων

To νέο Toyota S-FR, θα λανσαριστεί το 2016 στην Ευρώπη με 1.200άρη turbo βενζινοκινητήρα.
Η Toyota θα φέρει την επόμενη χρονιά στην Ευρώπη το νέο μικρό της κάμπριο που παρουσίασε πριν λίγες ημέρες στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο, με τον κινητήρα του να είναι ένας turbo βενζινοκινητήρας 1,2 λτ. με 116 ίππους.

Το χαμηλό βάρος (κάτω από 1.000 κιλά), αναμένεται
να ωφελήσει τις επιδόσεις.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε σε διαδικτυακό τόπο ανώτατος τεχνικός της Toyota, ο οποίος τόνισε ότι ο νέος turbo, άμεσου ψεκασμού βενζινοκινητήρας των 1,2 λίτρων του ανανεωμένου Auris, θα βρεθεί κάτω από το καπό και της έκδοσης παραγωγής του πρωτότυπου S-FR του Τόκιο. Το μοτέρ αυτό έχει ονομαστική ισχύ 116 ίππων και ροπή 185 Nm, ενώ, αν συνδυαστεί με το χαμηλό βάρος του S-FR (κάτω από 1.000 κιλά) και την κίνηση στους πίσω τροχούς, αναμένεται να προσφέρει στον οδηγό του αυτοκινήτου αρκετές στιγμές οδηγικής ευχαρίστησης. Στο πεδίο των κιβωτίων, ένα 6άρι μηχανικό κιβώτιο θα συνδυαστεί με αυτόν τον κινητήρα, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και επιλογή για αυτόματο, συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT).

Εκτός πάντως αυτού του κινητήρα, αναμένεται το S-FR να διατεθεί και με 1.500άρη ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού με ισχύ στους 130 ίππους, ο οποίος όμως δεν θα είναι διαθέσιμος στην Ευρώπη, αλλά μόνο στην Ιαπωνία και πιθανότατα και στις Η.Π.Α.
TAG