Ιδού το ιδιαίτερο Range Rover Evoque Cabrio

Η Land Rover τολμά να παρουσιάσει μια ανοικτή έκδοση του crossover Range Rover Evoque, δημιουργώντας έτσι το πρώτο πολυτελές ανοικτό μοντέλο του είδους! To αυτοκίνητο βασίζεται πάνω στο προ τριετίας, ομώνυμο πρωτότυπο.

Σε μια κίνηση έξω από τα συνηθισμένα, η βρετανική Land Rover παρουσίασε το νέο Range Rover Evoque Cabrio, θέλοντας να συνδυάσει τις χαρές ενός ανοικτού αυτοκινήτου, με αυτές ενός SUV. Το αυτοκίνητο βασίζεται πάνω στην 3πορτη έκδοση του κλειστού Evoque, αντικαθιστώντας τη μεταλλική οροφή με υφασμάτινη, ηλεκτρικά ανοιγόμενη.

Για να ανοίξει, η οροφή απαιτεί 18 δλ., ενώ για να κλείσει 21 δλ., με την όλη διαδικασία να μπορεί να γίνει ακόμη και εν κινήσει, σε ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα. Μάλιστα, η Land Rover υπόσχεται ότι όταν η οροφή είναι κλειστή, η ηχομόνωση του αυτοκινήτου είναι εφάμιλλη αυτής του κλειστού μοντέλου. Επιπλέον αυτού, όταν αποθηκεύεται η οροφή δεν κλέβει χώρο από το πορτ-μπαγκάζ, που βρίσκεται στα 251 λτ. χωρητικότητας, έναντι πάντως 420 λτ. στο κλειστό Evoque.

To ανοικτό Range Rover Evoque είναι 270 κιλά πιο βαρύ από το κλειστό μοντέλο, κάτι το οποίο οφείλεται τόσο στις έξτρα ενισχύσεις του αμαξώματος, όσο και στην προσθήκη του ηλεκτρικού μηχανισμού για την οροφή. Παράλληλα, έξτρα βάρος προστίθεται και από τα ενεργά roll-bar στο πίσω μέρος του αμαξώματος (εκτείνονται σε 90 μόλις μιλισεκόντ, σε περίπτωση ανατροπής).

Επιπλέον αυτών, το νέο Evoque Cabrio είναι και το μοντέλο εκείνο που μας γνωρίζει τη νέα γενιά συστημάτων infotainment της εταιρείας (InControl Touch Pro), που συνδυάζονται με μεγάλη οθόνη αφής 10,2 ιντσών.

Στο πεδίο των κινητήρων, το νέο Range Rover Evoque Cabrio διαθέτει τον 2λιτρο TD4 Ingenium πετρελαιοκινητήρα με 180 ίππους, μέση κατανάλωση 5,1 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 149 γρ./χλμ. Στη γκάμα θα βρεθεί και ο 2λιτρος turbo, πλήρως αλουμινένιος βενζινοκινητήρας Si4 των 240 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με 9άρι αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση. Παρόν είναι και όλα τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας Terrain Response, All Terrain Progress Control κ.ο.κ. που συναντούμε και στα υπόλοιπα Evoque

Χρονικά, το νέο Range Rover Evoque Cabrio θα κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες της επόμενη εβδομάδα, ώστε οι πωλήσεις του να ξεκινήσουν από την Άνοιξη του 2016 σε πάνω από 170 αγορές παγκοσμίως.
TAG