Έρχεται το 2017 το νέο Mazda RX-7!

Το νέο Mazda RX-7 θα έρθει το 2017 με νέο κινητήρα βάνκελ κάτω από το καπό του.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, η Mazda θα παρουσιάσει το 2017 το νέο της περιστροφικό κινητήρα βάνκελ, ο οποίος θα συνοδέψει το νέο RX-7.

Πάνω στο πρωτότυπο RX-Vision του Τόκιο
θα βασιστεί το νέο Mazda RX-7.
Η εξέλιξη του νέου περιστροφικού κινητήρα της Mazda έχει ξεκινήσει ήδη εδώ και λίγα χρόνια, με πληροφορίες από την εταιρεία να κάνουν λόγο για παρουσίασή του το 2017, όταν θα συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο βάνκελ. Ο νέος κινητήρας αναμένεται να ξεπερνά τους 400 ίππους ισχύος, ενώ θα συνδυάζεται με δύο τούρμπο, ένα ηλεκτρικό για τις χαμηλές στροφές και μια κανονική τουρμπίνα για τις υψηλότερες. Η ισχύς, θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς του αυτοκινήτου μέσω κιβωτίου που θα είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα, για καλύτερη κατανομή βάρους.

Η νέα γενιά του Mazda RX-7 αναμένεται να βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο RX-Vision, που μας έδειξαν οι ιάπωνες τον περασμένο μήνα στην Έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο. Είναι δεδομένο ότι η σχεδίασή του θα προβάλει έναν έντονο δυναμισμό, ενώ αναμένεται το βάρος του να κρατηθεί στο χαμηλότερο δυνατό, ώστε να βοηθηθούν οι επιδόσεις, αλλά και η κατανάλωση καυσίμου. Οι διαστάσεις του επίσης, αναμένεται να ακολουθήσουν αυτές του πρωτότυπου, με το μήκος να φθάνει τα 4.389 χλστ., το πλάτος τα 1.925 χλστ. και το ύψος μόλις τα 1.160 χλστ., με μακρύ μεταξόνιο 2,7 μέτρων.
TAG