Η BMW X3 θα κατασκευάζεται και στη Νότια Αφρική

Η BMW X3 θα ξεκινήσει την κατασκευή της και στη Νότια Αφρική, εκτός από τις Η.Π.Α. που παράγεται σήμερα.
Η BMW ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει πάνω από 417 εκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιό της στη Νότια Αφρική, για να ξεκινήσει και εκεί την κατασκευή της X3, ώστε να ανταποκριθεί στην αυξημένη της ζήτηση.

Η παραγωγή της Χ3 στη Ν. Αφρική θα ξεκινήσει
όταν τελειώσει αυτή της BMW Σειρά 3.
Μέχρι σήμερα στο εργοστάσιο του Rosslyn της BMW στην Πραιτόρια της Νότιας Αφρικής κατασκευαζόταν η Σειρά 3, η οποία προοριζόταν για την τοπική αγορά. Πλέον όμως, η BMW θα ξεκινήσει εκεί την παραγωγή της X3, όταν τελειώσει ο κύκλος της τωρινής γενιάς της Σειρά 3. Οι X3 που θα κατασκευάζονται εκεί θα προορίζονται για την αγορά της Νότιας Αφρικής, αλλά και για εξαγωγές, συμπληρώνοντας έτσι την παραγωγή του μοντέλου που αυτή τη στιγμή γίνεται μόνο στις Η.Π.Α., στο εργοστάσιο της Νότια Καρολίνα. Εκεί, η BMW παράγει και όλα τα άλλα «X» μοντέλα εκτός της X1 (κατασκευάζεται στη Γερμανία), ωστόσο το 2016 αναμένεται το εργοστάσιο να φθάσει στα πλήρη νούμερα παραγωγής του.

Η BMW προς το παρόν δεν ανακοίνωσε νούμερα παραγωγής για την X3 στη Νότια Αφρική, ωστόσο το εργοστάσιο φέτος θα κλείσει τη χρονιά με 70.000 νέες BMW Σειρά 3, ένα νούμερο που αναμένουμε και για την X3.
TAG