To Niro είναι το νέο υβριδικό crossover της Kia

To νέο Kia Niro θα είναι ένα αποκλειστικά υβριδικό νέο crossover, που θα δούμε και σε έκδοση plug-in.
Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα δύο πρώτα σκίτσα για το Niro, ένα νέο υβριδικό crossover που ετοιμάζει και το οποίο θα δούμε στους δρόμους το 2016.

Στόχος της Kia είναι το Niro να έχει εκπομπές CO2 μόνο 90 γρ./χλμ.
Σύμφωνα με από αυτά που μπορούμε να δούμε από το σκίτσο, το Niro εφαρμόζει δυναμικές γραμμές, σε ένα αμάξωμα τύπου «Sportback», με σχετικά μικρές πλαϊνές γυάλινες επιφάνειες. Διακρίνουμε επίσης στο εμπρόσθιο μέρος τη νεότερη γρίλια της μάσκας των μοντέλων της Kia, αλλά και μεγάλα φωτιστικά, μαζί με ένα αρκετά δυναμικό προφυλακτήρα. Στο πίσω μέρος από την άλλη, ξεχωρίζουμε τα επίσης μεγάλα φωτιστικά σώματα, αλλά και τον προφυλακτήρα με την προστατευτική ποδιά. Στα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου περιλαμβάνεται και το μακρύ μεταξόνιο, που στέλνει στα άκρα του αμαξώματος τους τροχούς, με οφέλη και σε πρακτικότητα.

Το νέο Kia Niro θα βασιστεί πάνω σε μια νέα πλατφόρμα ικανή να συνοδέψει υβριδικές επιλογές, εξ ου και η έκδοση παραγωγής του θα είναι μόνο υβριδική. Η εταιρεία ανακοινώνει ότι στόχος του Niro θα είναι να προσφέρει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και για αυτό το λόγο το σύστημα κίνησής του θα συνδυάσει τον 1.600άρη βενζινοκινητήρα της σειράς Kappa με 104 ίππους ισχύος και 147 Nm ροπής, με έναν ηλεκτροκινητήρα 43 ίππων και μια μπαταρία πολυμερών-λιθίου 1,45 kWh. Η δύναμη θα στέλνεται στους εμπρός τροχούς μέσω κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων. Οι εκπομπές CO2 αναμένεται να βρίσκονται κάτω από τα 90 γρ./χλμ., με αντίστοιχα χαμηλή κατανάλωση. Αργότερα, θα υπάρξει και έκδοση με υβριδικό σύστημα που θα φορτίζει και από πρίζα (plug-in hybrid).

Σε ό,τι αφορά στο πότε θα λανσαριστεί, το νέο Kia Niro αναμένεται να το δούμε στην παραγωγή στα τέλη του 2016. Η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο Hwasung στη Νότια Κορέα. 
TAG