Η BMW θα δώσει στην Karma Automotive υβριδικά και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης

Την εξελιγμένη εκδοχή του εικονιζόμενου Fisker Karma θα δούμε την επόμενη χρονιά, ύστερα από τη συμφωνία με τη BMW.
Η BMW και η Karma Automotive (πρώην Fisker) υπέγραψαν συμφωνία κατά την οποία οι γερμανοί θα δώσουν στην Karma υψηλής τάσεως συστήματα φόρτισης μπαταριών, αλλά και μια μεγάλη γκάμα υβριδικών και ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης.

Το Fisker Karma κατασκευάστηκε σε 2.450 μονάδες
για 1 1/2 χρόνο μέχρι την πτώχευση της Fisker.
H BMW, με τη σειρά «i» (i3, i8) έχει πλέον στα χέρια της την πλέον υψηλή τεχνογνωσία γύρω από την ηλεκτροκίνηση και τα υβριδικά αυτοκίνητα. Αυτή την τεχνογνωσία θα εκμεταλλευτεί η νεοσύστατη Karma Automotive, για να παρουσιάσει την επόμενη χρονιά ένα νέο υβριδικό που φορτίζει από την πρίζα, 4πορτο κουπέ όχημα, το οποίο θα αποτελέσει την εξέλιξη του Fisker Karma.

Θυμίζουμε ότι το Fisker Karma ήταν ένα εντυπωσιακό υβριδικό 4πορτο κουπέ, που κατασκευαζόταν στη Φινλανδία για λογαριασμό της αμερικάνικης Fisker Automotive από το καλοκαίρι του 2011 μέχρι το Νοέμβριο του 2012. Από την παραγωγή βγήκαν 2.450 αυτοκίνητα, ωστόσο λόγω οικονομικών προβλημάτων η Fisker πτώχευσε το 2013. Το 2014 όμως, ο κινέζικος Όμιλος Wanxiang πήρε στα χέρια του την εταιρεία και πλέον, με νέο όνομα (Karma Automotive), αλλά και με τη βοήθεια της BMW, η Fisker ετοιμάζεται να επαναφέρει το εντυπωσιακό της αυτοκίνητο, αλλά και μια σειρά από νέων στο άμεσο μέλλον.
TAG