Η ινδική Tata θα λανσάρει ένα νέο μικρό SUV το 2016

To νέο μικρό SUV της Tata θα έχει συνολικά μοντέρνες γραμμές, σε ένα στρογγυλεμένο αμάξωμα.
Στην αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρών SUV θα μπει την επόμενη χρονιά και η ινδική Tata, με το νέο μοντέλο της να έχει την προσωρινή ονομασία Osprey και να βασίζεται πάνω στο περσινό πρωτότυπο Nexon.

Τα μοτέρ θα είναι turbo μικρού κυβισμού, βενζίνης και diesel.
Το νέο compact SUV της Tata θα βασίζεται στη νεότερη πλατφόρμα X1 της εταιρείας, που έχει φέρει αυτοκίνητα όπως τα Tata Bolt και Zest. Στυλιστικά, από τη στιγμή που θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο Nexon της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Νέου Δελχί το 2014, το νέο μοντέλο αναμένεται να λάβει στρογγυλεμένες και συνολικά, μοντέρνες γραμμές. Το μήκος του θα βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τα 4 μέτρα. Αναμένεται επίσης η Tata να προσφέρει το νέο της δημιούργημα σε εκδόσεις 4Χ2 και 4Χ4.

Οι αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες του πρωτότυπου,
δεν αναμένεται να μεταφερθούν στο μοντέλο παραγωγής.
Οι κινητήρες του νέου ινδικού μικρού SUV, θα είναι ένας 4κύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας 1,2 λίτρων με ισχύ 85 ίππων, αλλά και ο γνωστός μας 1.300άρης turbodiesel Multijet diesel κινητήρας της Fiat (με 75 και 90 ίππους). Δεν αποκλείεται πάντως να δούμε σε αυτό το μοντέλο τον νέο 3κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα των 1,2 λίτρων που εφοδίαζε το πρωτότυπο Nexon, με ονομαστική ισχύ 110 ίππων και 170 Nm ροπής. Τα κιβώτια από την πλευρά τους, θα είναι ένα μηχανικό 5 σχέσεων και ένα νεότερο αυτόματο, που θα συνδυαστεί μόνο με τις diesel επιλογές.

Σε ό,τι αφορά στη διάθεση του νέου compact SUV της Tata, είναι μάλλον απίθανο με βάση ό,τι ισχύει σήμερα, να το δούμε στην Ευρώπη. Ωστόσο, οι Ινδοί μέσω της Jaguar και της Land Rover που κατέχουν, έχουν ήδη κάνει μεγάλα βήματα προόδου στην απαιτούμενη τεχνογνωσία, αναμένοντας έτσι κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον να τους δούμε και στη Γηραιά Ήπειρο. Άλλωστε, κατά καιρούς στην έκθεση της Γενεύης, παλαιότερα με το Nano και τελευταία με το μικρό Bolt, έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους.

TAG