Έρχεται το 2018 η νέα Mercedes SLR, αλλά θα είναι μόνο υβριδική!

Μετά από 9 χρόνια η Mercedes SLR θα επιστρέψει το 2018, μόνο όμως με υβριδική επιλογή.
Η Mercedes βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης της νέας γενιάς της κορυφαίας SLR, η οποία θα έρθει το 2018 μετά από 9 χρόνια απουσίας, αλλά θα είναι διαθέσιμη μόνο με υβριδικό σύστημα κίνησης.

Σύμφωνα με τη Γερμανική AutoBild, η Mercedes-AMG βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τελικές διαπραγματεύσεις για το εάν η νέα SLR θα έχει κινητήρα στο εμπρός μέρος όπως η προηγούμενη ή θα αλλάξει σε μια κεντρόμηχανη και πιο σπορτίφ διάταξη. Σε περίπτωση που επισημοποιηθεί η διάταξη με τον κινητήρα εμπρός, θα δούμε έναν turbo V6 βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα με συνδυαστική ισχύ 650 ίππων, ενώ στην πιο hardcore κεντρομήχανη διάταξη, ένας turbo V8 βενζινοκινητήρας θα συνδυαστεί με δύο ηλεκτροκινητήρες, για να εκτοξεύσει τη δύναμη του συστήματος στις 1.050 σ.α.λ.

 Όποια και από τις δύο διατάξεις τελικά πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή, το μόνο σίγουρο είναι ότι η επόμενη κορυφαία Mercedes θα είναι υβριδική, αφού μόνο αυτή η τεχνολογία μπορεί πλέον να εξασφαλίσει υψηλή απόδοση, με εκπομπές ρύπων που δεν θα εκτοξευθούν σε αντίστοιχα επίπεδα.

Πηγή: Autobild
TAG