Το νέο κινέζικο SUV Qoros 5 θα έλθει στην Ευρώπη το 2017

Με αρκετή απόσταση από το έδαφος και 1,6 λτ. turbo κινητήρα παρουσιάζεται το νέο Qoros 5.
Η κινέζικη Qoros αποκάλυψε το νέο της compact SUV «5» στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Καντόνα στην Κίνα και ετοιμάζεται να το φέρει και στην Ευρώπη σε περίπου 2 χρόνια από σήμερα.

Το εσωτερικό είναι σύγχρονο, με όλα τα τεχνολογικά καλούδια.
Το νέο SUV της Qoros έχει σχεδιαστεί από μια διεθνής ομάδα σχεδίασης στο Μόναχο και τη Σανγκάη. Οι γραμμές του είναι μοντέρνες, με ένα επιβλητικό εμπρόσθιο τμήμα και ένα πίσω μέρος που παραπέμπει και σε κουπέ μοντέλα. Στο εσωτερικό του, η Qoros έχει φροντίσει να του προσδώσει μια επίσης μοντέρνα εικόνα, συμπεριλαμβάνοντας παράλληλα όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά καλούδια (π.χ. οθόνη αφής 8 ιντσών για το σύστημα infotainment, ηχοσύστημα της Bose κ.ο.κ.).  Στα τεχνικά του στοιχεία, το Qoros 5 έρχεται με ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στο πίσω μέρος και αρκετή απόσταση από το έδαφος 180 χλστ., χωρίς όμως προς το παρόν να ανακοινώνεται εάν θα υπάρχει 4Χ4 έκδοση. Ο κινητήρας του είναι ένας 1.600άρης turbo βενζινοκινητήρας με 156 ίππους και 230 Nm ροπής. 

Το νέο Qoros 5 θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Κίνα στο πρώτο τετράμηνο του 2016 σε τιμές από 150.000 γουάν (κοντά στα 22.000 ευρώ). Στην Ευρώπη, το νέο μοντέλο της Qoros αναμένεται το 2017, όταν και η εταιρεία ξεκινήσει τη δική της εμπορική πορεία στη Γηραιά Ήπειρο.
TAG