Αντίο Bugatti Veyron, Καλώς ήρθες Bugatti Chiron!

Βασισμένη στο εικονιζόμενο πρωτότυπο Gran Turismo θα είναι η νέα Bugatti Chiron.
Η Bugatti αποκάλυψε και επίσημα ότι το νέο της υπεραυτοκίνητο και αντικαταστάτης της Veyron θα ονομάζεται «Chiron» και ότι θα κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Η νέα Chiron θα έχει 16κύλινδρο μοτέρ με ισχύ 1.200 ίππων.
Μάλιστα, η Bugatti υπόσχεται ότι η νέα Chiron θα είναι το πιο δυνατό, γρήγορο, πολυτελές και μοναδικό supersport παραγωγής. Εξ ου και ο κινητήρας της θα είναι ένας turbo 16κύλινδρος βενζινοκινητήρας 8,0 λίτρων με 1.200 ίππους! Αισθητικά, η Bugatti Chiron θα διαθέτει αρκετές ομοιότητας με το πρωτότυπο Gran Turismo που παρουσίασε η εταιρεία στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, με τα φωτιστικά, τις πόρτες και τη χαρακτηριστική λωρίδα στο κέντρο του αμαξώματος, να δανείζονται απευθείας στη Chiron. Σε ό,τι αφορά επίσης στο όνομά του, το νέο supercar το αντλεί από τον Louis Chiron, τον θρυλικό οδηγό των αγώνων της Bugatti των τελών της δεκαετίας του 1920 και των αρχών του 1930, που είχε κερδίσει όλα τα κύρια Grand Prix.

Η νέα Chiron θα διατεθεί από την επόμενη χρονιά, με τη Bugatti να μην ανακοινώνει ακόμη τα νούμερα παραγωγής της. Αυτό που ανακοινώθηκε ωστόσο είναι ότι η εταιρεία έχει ήδη λάβει 100 παραγγελίες για το αυτοκίνητο, δηλαδή πάνω από το 1/5 των 450 συνολικά μονάδων που πούλησε η Veyron στα 10 χρόνια διάθεσής της (2005-2015).
TAG