Νέο Ford Fiesta ST M-Sport Edition με 215 ίππους και μπλοκέ διαφορικό

Το νέο Ford Fiesta ST M-Sport Edition αναμένεται να προσφέρει μια ημι-αγωνιστική οδηγική εμπειρία.
Η M-Sport, η εταιρεία που προετοιμάζει τα αγωνιστικά Fiesta RS για το WRC, παρουσίασε μια νέα και ακόμη πιο δυναμική έκδοση του κορυφαίου Ford Fiesta ST με αύρα από τους αγώνες.

Η νέα έκδοση φέρει βελτιωμένο κινητήρα 216 ίππων
και βελτιώσεις σε εμφάνιση, ανάρτηση, μετάδοση και φρένα.
Το νέο Ford Fiesta ST M-Sport Edition μεταφέρει στους δρόμους την τεχνογνωσία της M-Sport από τα Ράλι και για αυτό, ξεκινώντας από τον κινητήρα, φέρει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 1,6 turbo μοτέρ με κιτ της Mountune, με ισχύ 215 ίππων (από 200) και ροπή 320 Nm (από 274). Παράλληλα, προσθέτει μηχανικό μπλοκέ διαφορικό της Quaife για ακόμη πιο σπορ οδική συμπεριφορά, αλλά και νέες ανθρακί ζάντες 17 ιντσών OZ Superturismo. Για αυτούς που θέλουν ακόμη περισσότερα, μπορούν να παραγγείλουν ένα έξτρα πακέτο, που περιλαμβάνει αγωνιστικά ελατήρια Eibach Pro και αμορτιστέρ μονού σωλήνα της Bilstein, μαζί με φρένα με ενισχυμένους δίσκους 332 χλστ. και αγωνιστικά τακάκια. Επιπλέον, διατίθεται και βελτιωμένη εξαγωγή, αλλά και νέα πίσω εξάτμιση.

Εκτός των παραπάνω βελτιώσεων, το νέο Ford Fiesta ST M-Sport Edition φέρει και κάποιες αισθητικές αλλαγές, με μπλε αυτοκόλλητα στο αμάξωμα, μαύρη πίσω αεροτομή και λογότυπο με το νούμερο παραγωγής στο πίσω τμήμα. Στο εσωτερικό, συναντούμε ένα νέο αγωνιστικό τιμόνι και νέα λογότυπα M-Sport στα καθίσματα της Recaro, τα πατάκια, τον επιλογέα ταχυτήτων και το στροφόμετρο. 

Τιμολογιακά, το νέο Ford Fiesta ST M-Sport Edition κοστίζει 21.600 λίρες (30.650 ευρώ) στη Μεγάλη Βρετανία όπου διατίθεται.
TAG