H Ford ετοιμάζει μια ακόμη πιο δυνατή εκδοχή του Focus RS

Μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση του Focus RS είναι πιθανή, που θα προσδώσει ακόμη καλύτερες επιδόσεις στο αυτοκίνητο.
Φαίνεται ότι τα 350 άλογα του νέου Focus RS δεν είναι αρκετά για τη Ford, αφού σε δηλώσεις τους άνθρωποι της εταιρείας επιβεβαιώνουν την επικείμενη άφιξη μιας ακόμη πιο ισχυρής έκδοσης του hot χάτσμπακ.

O 2λιτρος κινητήρας των 350 ίππων αναμένεται να αυξήσει
την ισχύ του, ενώ θα περιοριστεί και το βάρος του Focus RS.
Στόχος των μηχανικών της Ford είναι να ξεπεράσουν σε επιτάχυνση την A 45 AMG της Mercedes και το RS3 της Audi. Σήμερα, το υπάρχον Focus RS απαιτεί για το 0-100 χλμ./ώρα 4,7 δευτερόλεπτα, τη στιγμή που οι δύο άλλοι γερμανοί θέλουν μόνο 4,2 και 4,3 δλ. αντίστοιχα. Για να το καταφέρουν βέβαια αυτό, οι άνθρωποι της Ford θα προβούν σε επεμβάσεις στον τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα του μοντέλου ανεβάζοντας την ισχύ του πάνω από τους 350 ίππους, ενώ επιπλέον θα επιδοθούν και σε πολλά μέτρα περιορισμού του βάρους του αυτοκινήτου (χρήση ειδικών πλαστικών με ανθρακόνημα, αφαίρεση από την καμπίνα κάποιων αχρείαστων στοιχείων και υλικών κ.ο.κ.). Υπολογίζεται ότι η δίαιτα αυτή μπορεί να μειώσει το συνολικό βάρος έως και 100 κίλα, ωφελώντας βέβαια τις επιδόσεις.

Εκτός πάντως από τον κινητήρα και το βάρος, μια πιο ισχυρή έκδοση του Focus RS θα απαιτήσει και αλλαγή κιβωτίου, που να μπορεί να διαχειριστεί την αυξημένη ροπή. Αντίστοιχα, αναμένεται η έκδοση αυτή να λάβει και νέο μπλοκέ διαφορικό για τον εμπρός άξονα, που θα φροντίσει να κρατά στο ακέραιο την επαφή του αυτοκινήτου με την άσφαλτο. 

Περαιτέρω βέβαια στοιχεία για το εάν τελικά η έκδοση αυτή πάρει και επίσημα το πράσινο φως για την παραγωγή θα γνωρίζουμε μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ θα θυμίσουμε ότι και στο προηγούμενο Focus RS, η Ford είχε λανσάρει το ισχυρότερο και ταχύτερο RS 500, ένα μόλις χρόνο μετά το λανσάρισμά του.
TAG