Mini Cooper S Carbon Edition: Αυτό είναι το πιο γρήγορο 5θυρο Mini

To νέο Mini Cooper S Carbon Edition είναι η πιο σπορ έκδοση του 5θυρου Mini.
Το 5θυρο Mini δεν είχε μέχρι σήμερα μια έξτρα σπορ έκδοση όπως το 2θυρο Mini John Cooper Works, όμως η νέα έκδοση Cooper S Carbon Edition, έρχεται για να καλύψει αυτό το κενό της πιο πρακτικής έκδοσης του Mini.

Εκτός από τις αισθητικές αλλαγές, η νέα έκδοση του Mini
έχει και αναβαθμισμένο κινητήρα με 211 ίππους.
Το νέο Mini Cooper S Carbon Edition εφοδιάζεται με πολλά από τα «καλούδια» του Mini John Cooper Works, όπως παραδείγματος χάριν το ομώνυμο εξωτερικό πακέτο με την πίσω αεροτομή και τις 17άρες μαύρες ζάντες αλουμινίου. Επιπλέον αυτού, η νέα έκδοση του 5θυρου Mini λαμβάνει ειδική μαύρη μεταλλική βαφή αμαξώματος, με ματ, επίσης μαύρες, ρίγες, ανθρακονημάτινα καλύμματα καθρεπτών και εισαγωγή αέρα στο μπροστινό καπό. Στο εσωτερικό, συναντούμε το πιο σπορ τιμόνι του Mini John Cooper Works, σπορ καθίσματα, ηλιοροφή, 8,8 ιντσών οθόνη για το σύστημα infotainment και αναβαθμισμένο ηχοσύστημα Harman/Kardon

Επεμβάσεις, πιο σημαντικές, έχουμε ωστόσο και στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, αφού ο 2λιτρος turbo βενζινοκινητήρας του Mini 5d Cooper S, λαμβάνει εδώ το ειδικό κιτ βελτίωσης John Cooper Works Pro και αυξάνει έτσι την ισχύ του από τα 192 άλογα στα 211. Παράλληλα, υπάρχει το ειδικό σύστημα εξαγωγής John Cooper Works, το οποίο έχει δύο modes (Track και Sport), που μπορεί ο οδηγός να επιλέξει μέσω τηλεχειριστηρίου Bluetooth και να αλλάξει τον ήχο από τις εξατμίσεις.
TAG