H VW θα πληρώσει αυτή τους έξτρα φόρους για τους ιδιοκτήτες των 800.000 αυτοκινήτων με τις λανθασμένες εκπομπές CO2

Όπως σας γράψαμε την Τετάρτη, η VW ανακοίνωσε ότι 800.000 μοντέλα της έχουν υψηλότερες εκπομπές CO2 και κατανάλωση από αυτή που ανακοινώνεται. Και τώρα, η εταιρεία υπόσχεται ότι θα αποζημιώσει αυτή τους ιδιοκτήτες για τη διαφορά στους φόρους.
  
Σε γράμμα που έστειλε στους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Παρασκευή, ο νέος Πρόεδρος της VW Ματίας Μίλλερ ζήτησε από τις κυβερνήσεις να χρεώσουν τη VW και όχι τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων για τυχόν διαφορά στους φόρους, που θα προκύψει από την αλλαγή προς τα πάνω των εκπομπών CO2 των εν λόγω αυτοκινήτων. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα αναμένεται οι ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων να κληθούν να πληρώσουν υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας, αφού αυτά καθορίζονται με βάση τις εκπομπές CO2 (για αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί από 01/11/2010 και ύστερα).

Φυσικά και πέρα από αυτή τη διαφορά, αναμένεται η VW να κληθεί να πληρώσει πολλά περαιτέρω πρόστιμα και ποσά, που θα προκύψουν και από μηνύσεις-αποζημιώσεις, που τυχόν ζητήσουν οι ιδιοκτήτες, αλλά και τα ίδια τα κράτη. Συνολικά, αναλυτές εκτιμούν ότι το ύψος του τελικού ποσού μπορεί να αγγίξει τα 35 δις. ευρώ.
TAG