Στους 1.451 ίππους το Hennessey Venom GT!

Το Venom GT της αμερικάνικης Hennessey δημιουργεί νέα ρεκόρ με τη νέα του εκδοχή.
Το Venom GT της Hennessey είναι το απόλυτο supercar της εποχής, αφού κατέχει το ρεκόρ ταχύτητας σε αυτοκίνητο παραγωγής. Ωστόσο οι αμερικανοί δεν αρκούνται σε αυτό, αφού παρουσίασαν μια αναβαθμισμένη εκδοχή του στην Έκθεση βελτιώσεων SEMA, που σπάει τα κοντέρ!

Από 435 χλμ/ώρα, η τελική του αναβαθμισμένου Venom GT
ανεβαίνει στα 451 χλμ./ώρα!
Η νέα εκδοχή του Venom GT εφοδιάζεται με μια βελτιωμένη έκδοση του 7λιτρου twin-turbo V8 βενζινοκινητήρα των 1.244 ίππων του προηγούμενου μοντέλου, ο οποίος πλέον φθάνει στο εξωπραγματικό νούμερο των 1.451 ίππων ισχύος. Σε συνδυασμό με το χαμηλό συνολικό του βάρος (μόνο 1.244 κιλά), το νέο Hennessey Venom GT ανεβάζει την τελική του ταχύτητα στα 451 χλμ./ώρα (από 435 χλμ./ώρα), ενώ για το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί μόλις 2,4 δευτερόλεπτα! Φυσικά, όλη αυτή η δύναμη στέλνεται στους πίσω τροχούς, μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων.

Με τα παραπάνω νούμερα να ζαλίζουν, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το αναβαθμισμένο Venom GT συνδυάζεται με τα κορυφαία ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2, ενώ διαθέτει ένα ειδικά εξελιγμένο Σύστημα Ελέγχου της Πρόσφυσης, που έχει προ-σεταρισμένες ρυθμίσεις για συγκεκριμένες πίστες. Παράλληλα, η Hennessey θα προσφέρει το δημιούργημά της τόσο σε κουπέ, όσο και σε ρόουντσερ επιλογές, τονίζοντας ότι η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη. Άλλωστε, πολύ σύντομα η Hennessey θα μας δείξει τον αντικαταστάτη του, το Venon F5, και κανείς δεν ξέρει ακόμη που μπορεί να φτάσει...


TAG