Αποκάλυψη του νέου μεγάλου SUV της Mazda

Στη μεγάλη κατηγορία των SUV, το νέο Mazda CX-9 συνδυάζει δυναμισμό, ευρυχωρία και αξιοπιστία.
Μια ακόμη πρεμιέρα της φετινής Έκθεσης Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες ήταν αυτή του νέου CX-9, του 2ης γενιάς μεγάλου SUV της Mazda, που έρχεται με πιο δυναμικό design, ανανεωμένο εσωτερικό, αλλά και νέο turbo κινητήρα.

Άκρως ποιοτικό και με πρακτικό design το εσωτερικό.
Η Mazda μπορεί να είναι απούσα στη χώρα μας, ωστόσο συνεχίζει αδιάκοπα την εξέλιξη και παραγωγή αυτοκινήτων, με τη 2η γενιά του μεγάλου SUV CX-9 να ετοιμάζεται για να λανσαριστεί στις παγκόσμιες αγορές (την προσεχή άνοιξη). Το αυτοκίνητο, σχεδιαστικά αποκτά μια πιο δυναμική αισθητική σε σχέση με το προηγούμενο, με πολλά στοιχεία από crossover οχήματα. Παράλληλα, είναι μικρότερο από πριν κατά 30 χλστ. (5,065 μέτρα), αλλά έχει μακρύτερο κατά 55 χλστ. μεταξόνιο, στέλνοντας έτσι τους τροχούς στις άκρες του αμαξώματος και κερδίζοντας σε χώρους στο εσωτερικό. Εκεί, συναντούμε 7θέσια διαμόρφωση με εύκολη πρόσβαση στην 3η σειρά καθισμάτων, αλλά και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής με premium υλικά.

Αποκλειστικά με κινητήρα turbo 2,5 λτ. με 254 PS
θα διατεθεί το νέο Mazda CX-9.
Το νέο Mazda CX-9 έρχεται με μειωμένο βάρος κατά 90 κιλά στην προσθιοκίνητη, αλλά και 130 κιλά στην τετρακίνητη έκδοσή του, πριμοδοτώντας επιδόσεις και κατανάλωση. Ο κινητήρας του, είναι ένας ολοκαίνουργιος 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας 2,5 λίτρων με εξελιγμένο Turbo, που έχει ονομαστική ισχύ 254 ίππων στις 5.000 σ.α.λ. και ροπή 420 Nm στις 2.000 σ.α.λ. Το κιβώτιο με το οποίο συνδυάζεται είναι ένα 8τάχυτο αυτόματο. Παράλληλα, βελτιωμένη είναι και η εσωτερική ηχομόνωση, με τη Mazda να υπόσχεται 12% χαμηλότερο θόρυβο σε ταχύτητες 100 χλμ./ώρα, σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Η ιαπωνική εταιρεία προσφέρει τέλος στο CX-9 όλες εκείνες τις τεχνολογίες που φροντίζουν για τα όσο το δυνατόν πιο υψηλά επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας του αυτοκινήτου.
TAG