Το 2018 η νέα γενιά του Land Rover Defender

Σε δύο περίπου χρόνια από σήμερα θα δούμε τη μόλις δεύτερη γενιά στη μακρά ιστορία του Land Rover Defender.
Όπως σας είχαμε γράψει πριν λίγες ημέρες, το αειθαλές Land Rover Defender θα σταματήσει την παραγωγή του μετά από σχεδόν 70 χρόνια τον Ιανουάριο. Και πλέον, η Land Rover επικεντρώνεται στη νέα γενιά του μοντέλου, που αναμένεται το 2018.

Περασμένα πρωτότυπα όπως το Land Rover DC100 του 2012,
δεν θα επηρεάσουν τελικά τη σχεδίαση του νέου Defender.
Σχεδιαστικά, το επόμενο Defender θα έχει ένα πολύ μοντέρνο σχήμα, που θα παραπέμπει σε αυτό του γνωστού μας Defender, όμως δεν θα έχει καμία σχέση με τα πρωτότυπα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια από τη Land Rover.

Θα έχει επίσης μια νέα γκάμα 5 διαφορετικών εκδόσεων αμαξώματος, με δύο 2θυρα μοντέλα, ένα 4θυρο με μακρύ μεταξόνιο, αλλά και Pick-Up με 2 και 4 πόρτες. Στόχος της Land Rover είναι όλες αυτές οι νέες εκδόσεις να απευθυνθούν σε ένα διευρυμένο κοινό, για να επιτευχθεί ένα νούμερο πωλήσεων 100.000 το χρόνο, έναντι 20.000/έτος του προηγούμενου μοντέλου.

Στη γκάμα της μάρκας, το νέο Defender θα τοποθετηθεί πάνω από το Land Rover Discovery και κάτω από το πολυτελές Range Rover. Για να καταφέρει μάλιστα να επιτύχει υψηλότερες πωλήσεις, το νέο μοντέλο δεν θα είναι τόσο σκληροτράχηλο και ειδικό όσο το προηγούμενο.

Σε κάθε περίπτωση, περισσότερα για το νέο Land Rover Defender θα γνωρίζουμε στο εγγύς μέλλον, όσο ερχόμαστε πιο κοντά στο χρόνο λανσαρίσματός του.

Πηγή: Automotive News
TAG