Η Renault στοχεύει σε μια θέση στην πρώτη 10άδα του Ράλι Ντακάρ

Με τη συνδρομή και της Renault Sport, το αγωνιστικό Duster του φετινού Ντακάρ έχει πλέον υψηλότερες βλέψεις από ποτέ.
To φημισμένο Ράλι Ντακάρ 2016 ξεκινά στις 2 Ιανουαρίου και πλέον, η Renault, στη μόλις τέταρτη συμμετοχή της στον αγώνα, στοχεύει για μια θέση μεταξύ των δέκα πρώτων.

Με κινητήρα V8 390 ίππων και ενισχυμένη ανάρτηση και σασί
έρχεται το Duster του φετινού Ράλι Ντακάρ.
Υψηλότερους στόχους και θέση μέσα στην πρώτη δεκάδα αυτών που θα τερματίσουν θέτει για το Ράλι Ντακάρ του 2016 η Renault, μετά την 21η θέση της περσινής της συμμετοχής.

Στο αγώνα που ξεκινά σε λίγες ημέρες, η Renault θα συμμετάσχει με 2 ειδικά διασκευασμένα Dacia Duster, έχοντας σαν πληρώματα τους Αργεντίνους Εμίλιο Σπατάρο και Μπέντζαμιν Λοσάδα, αλλά και τους Γάλλους Κριστιάν Λαβιέιγ και Ζαν-Μισέλ Πολατό.

Τα πληρώματα και οι μηχανικοί τους έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση από το αγωνιστικό τμήμα της Renault (Renault Sport), ενώ έχει γίνει και πολύ δουλειά στην προετοιμασία του αυτοκινήτου.

Έτσι, κάτω από το καπό των δύο Duster του Ντακάρ έχει τοποθετεί έναν ισχυρός 5λιτρος V8 βενζινοκινητήρας 390 ίππων, που προέρχεται από την Infiniti. Μαζί με το νέο μοτέρ, οι μηχανικοί της Renault Sport έχουν φροντίσει ώστε να περιορίσουν το βάρος των αυτοκινήτων, ενώ έχουν γίνει και όλες οι απαιτούμενες ενισχύσεις σε ανάρτηση και σασί, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν τα δύο Duster στις σκληρές συνθήκες του Ντακάρ.

Το εάν θα καταφέρει η Renault να πετύχει τους στόχους της, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, όταν μετά από 14 ημέρες και 9.000 χλμ. τα αυτοκίνητα θα τερματίσουν το φετινό Ντακάρ στην πόλη Ροζάριο της Αργεντινής.
TAG