Η Lamborghini βάζει τέλος στις φήμες για πισωκίνητη Aventador!

Παραμένει αποκλειστικά τετρακίνητη η Aventador, αφού η Lamborghini αποκλείει πισωκίνητη εκδοχή της.
Παρότι μόλις πριν λίγες ημέρες παρουσίασε την πρώτηπισωκίνητη έκδοση της Huracan, η Lamborghini έκανε σαφές ότι δεν προτίθεται να βάλει στην παραγωγή πισωκίνητη έκδοση και για την κορυφαία Aventador.

Μια πισωκίνητη Aventador δύσκολα θα μπορούσε να χειριστεί
με ασφάλεια τα 700 άλογα του V12 κινητήρα της.
Με ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 λίτρων 700 ίππων στην «απλή» έκδοση ή 750 ίππων στην κορυφαία SV, σύστημα τετρακίνησης και τεχνολογικά προηγμένο 7τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, η Lamborghini Aventador είναι ένα από τα κορυφαία supercar παραγωγής.

Και σε ό,τι αφορά στη μετάδοση της κίνησής της, η Lamborghini αποκλείει επίσημα πλέον τυχόν ενδεχόμενη πισωκίνητη έκδοσή της, για τον απλούστατο λόγο ότι μια πισωκινήτη Aventador δεν θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα με όλη αυτή τη δύναμη του θηριώδους V12 κινητήρα.

Σε αντίθεση πάντως με την μικρότερη (και ελαφρύτερη) Lamborghini Huracan των 580 ίππων, που απέκτησε μόλις πριν λίγες ημέρες και πισωκίνητη έκδοση. Άλλωστε, και σε αυτήν, η Lamborghini προέβηκε σε όλες εκείνες τις αλλαγές στο στήσιμο, την κατανομή του βάρους αλλά και στον κινητήρα (-30 άλογα σε σχέση με την τετρακίνητη), ώστε να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν πιο ελεγχόμενα οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Πηγή: Autocar
TAG