Και επίσημα στα χέρια της Ινδικής Mahindra ο Pininfarina

Με την εξαγορά του από τη Mahindra, αναμένεται ο Pininfarina να επανέλθει στη σχεδίαση αυτοκινήτων (φωτό: Pininfarina Sergio).
Έκλεισε αντί ποσού 168 εκατομμυρίων ευρώ η εξαγορά του ιστορικού σχεδιαστικού οίκου Pininfarina από την Ινδική Mahindra, επιβεβαιώνοντας την είδηση που είχαμε γράψει πριν λίγες ημέρες.

«Τα θρυλικά, υψηλής αισθητικής σχεδιαστικά διαπιστευτήρια του Pininfarina θα βελτιώσουν αισθητά τις δυνατότητες σχεδιασμού όλου του Mahinda Group», τόνισε ο Πρόεδρος της Mahindra, κ. Anand Mahindra, για τη συμφωνία.

Και για την ίδια την Ινδική εταιρεία, η απόκτηση του Pininfarina αποτελεί τη νέα επιχειρηματική επένδυση στο χώρο του αυτοκινήτου, μετά την απόκτηση της Κορεάτικης SsangYong το 2011 και του τμήματος μοτοσικλετών της PSA Peugeot-Citroen στις αρχές της φετινής χρονιάς.

Σε ό,τι αφορά στον Pininfarina, ο Ιταλικός οίκος που δημιουργήθηκε το 1930 έχει μια μακρά και εντυπωσιακή πορεία στην αυτοκίνηση, ωστόσο τα τελευταία τρία χρόνια, οικονομικά προβλήματα έχουν αναγκάσει την εταιρεία να σταματήσει τη σχεδίαση αυτοκινήτων.

Πλέον, με την απόκτησή του από τη Mahindra (τυπικά θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2016), ο Pininfarina αναμένεται να επανέλθει στο κομμάτι της σχεδίασης αυτοκινήτων, με τον εγγονό του ιδρυτή της κ. Πάολο Πινινφαρίνα, να παραμένει στη θέση του Προέδρου του.
TAG