Με αλλαγή στη νομοθεσία οι Ιταλοί σώνουν το Γκραν Πρι της Μόντσα!

Δεν θα απουσιάσει τελικά η Μόντσα από τη Φόρμουλα 1, αφού οι Ιταλοί περνώντας ένα νέο νόμο έσωσαν το φημισμένο αγώνα.
Ύστερα από μήνες οικονομικών προβλημάτων και φημών για έξοδο του φημισμένου Γκραν Πρι της Μόντσα από το Πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, η Ιταλική κυβέρνηση έδωσε παράταση ζωής στον αγώνα, περνώντας έναν νέο νόμο που του δίνει τη δυνατότητα να παραμείνει στο καλεντάρι.

Το συμβόλαιο της πίστας της Μόντσα με τη Φόρμουλα 1 λήγει στα τέλη του 2016 και για αρκετούς μήνες, το αφεντικό της F1, ο Μπέρνι Έκκλεστοουν, προσπαθούσε να έρθει σε συμφωνία με τους Ιταλούς για επέκταση της συνεργασίας.

Ωστόσο λόγω οικονομικών περιορισμών από την Ιταλική νομοθεσία, μέχρι πρόσφατα μόνο η Αγωνιστική Λέσχη του Μιλάνο μπορούσε να χρηματοδοτήσει τον αγώνα, κάτι που το κατάφερνε με πολύ μεγάλη δυσκολία και πλέον, εν όψει της νέας συμφωνίας, ήταν πολύ δύσκολο να το καταφέρει εκ νέου.

Για το λόγο αυτό και οι Ιταλοί πέρασαν πριν λίγες ημέρες έναν νέο νόμο, που επιτρέπει και στην Αγωνιστική Λέσχη της Ιταλίας να χρηματοδοτήσει τον αγώνα, ώστε στις αρχές του χρόνου να επέλθει η συμφωνία με τον Έκκλεστοουν και η Μόντσα να παραμείνει για αρκετά χρόνια ακόμα στο καλεντάρι της F1.
TAG