ΟΙ BMW, Audi και Mercedes είναι οι νέοι κάτοχοι των χαρτών HERE της Nokia

Η εξαγορά των χαρτών HERE από τις τρεις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έγινε αντί αντιτίμου 2,8 δισ. ευρώ.
Στην προσπάθειά τους να εξελίξουν περαιτέρω τα οχήματα αυτόνομης οδήγησης, οι BMW, Audi και Mercedes συνασπίστηκαν και εξαγόρασαν τους χάρτες HERE της Nokia, που θεωρούνται από τους πλέον ακριβείς παγκοσμίως.

Η εξαγορά των χαρτών επιτρέπει την ταχύτερη εξέλιξη
αυτόνομων οχημάτων για τις τρεις εταιρείες.
Το συνολικό ποσόν της εξαγοράς έφτασε τα 2,8 δισ. ευρώ και πλέον, όλο το τμήμα χαρτών HERE της Nokia ανήκει στη BMW, την Audi και τη Mercedes, αφήνοντας πλέον την άλλοτε κραταιά Φινλανδική εταιρεία μόνο με το τμήμα παροχής υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας, ύστερα και από την περσινή πώληση του τμήματος κινητών τηλεφώνων στη Microsoft.

Οι 3 γερμανοί κατασκευαστές θα έχουν ίσο μερίδιο στο HERE, το οποίο θεωρείται ένα από τα πλέον ακριβή Συστήματα χαρτών πλοήγησης παγκοσμίως, με πάνω από 100 δις. σημεία ανά τον κόσμο να μαζεύουν data ανά μήνα για το update των χαρτών. Για το λόγο αυτό και μια σειρά από δορυφορικές και από τον αέρα φωτογραφίες, δεδομένα συσκευών GPS σε εταιρικά οχήματα, αλλά και εκατοντάδες αυτοκίνητα της HERE στέλνουν συνεχώς στοιχεία για την κάλυψη των χαρτών. 

Η αγορά της HERE ήταν πολύ σημαντική για τις τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες, αφού πλέον τους δίνει το δικαίωμα να εξελίξουν περαιτέρω την τεχνολογία οχημάτων με αυτόνομη οδήγηση και να επικεντρωθούν περισσότερο στο πως τα οχήματα θα αναγνωρίζουν εμπόδια, αυτοκίνητα, πεζούς και ποδηλάτες, παρά την ίδια τη διαδρομή.

Τη σημασία μάλιστα της αγοράς αυτής ενισχύει και το γεγονός ότι υπήρχαν και άλλοι υποψήφιοι αγοραστές, όπως η Uber και η Google, που όμως δεν μπόρεσαν τελικά να αποκτήσουν τους χάρτες.
TAG