Πρώτη εικόνα του πρωτότυπου της BMW στην Έκθεση CES

Το εσωτερικό του νέου πρωτότυπου της BMW αποκαλύπτεται στην πρώτη, σκοτεινή εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Με μια πρώτη, πολύ σκοτεινή εικόνα, η BMW μας επιβεβαιώνει ότι στην επικείμενη Έκθεση Ηλεκτρονικών (CES) του Λας Βέγκας θα μας δείξει ένα νέο πρωτότυπο, που αποκαλύπτει το πως μπορεί να είναι το εσωτερικό των αυτοκινήτων του μέλλοντος.

Η BMW τονίζει ότι το πρωτότυπο στο εσωτερικό του θα έχει μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες, μεταξύ των οποίων το AirTouch. Πρόκειται για ένα άκρως ενδιαφέρον Σύστημα που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να χρησιμοποιεί το Σύστημα infotainment χωρίς διακόπτες και κουμπιά, αλλά μόνο μέσω χειρονομιών. Έτσι, ο χρήστης αλληλεπιδρά με την οθόνη αφής του infotainment, χωρίς καν να την αγγίζει.

Το AirTouch χρησιμοποιεί μια σειρά από αισθητήρες που καταγράφουν τις κινήσεις του χεριού, στο σημείο μεταξύ της κεντρικής κονσόλας και του καθρέπτη οροφής. Το Σύστημα αναγνωρίζει επίσης μέσω κουμπιών επιβεβαίωσης ποιος είναι ο χρήστης (οδηγός, συνοδηγός), ενώ σύμφωνα με τη BMW, προσφέρει κορυφαία εργονομία αφού απαιτούνται πολύ λιγότερα βήματα για να επιλέξει κάποιος κάτι, έναντι του σημερινού infotainment.

Το νέο πρωτότυπο της BMW που θα δούμε στην Έκθεση του Λας Βέγκας ονομάζεται Vision Car Concept και περισσότερα για τις τεχνολογίες που εφαρμόζει θα γνωρίζουμε κατά την επίσημη πρώτη του στις 6 Ιανουαρίου.
TAG