Η Ford θα κατασκευάσει το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία της Google

Το αυτόνομο όχημα της Google θα κατασκευαστεί τελικά από τη Ford, σε μια πολύ σημαντική συμφωνία των δύο εταιρειών.
Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται η Ford και η Google, ώστε η Ford να κατασκευάσει το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία της Google, το οποίο θα φέρει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τη μεγάλη αυτή συμφωνία, που θα μας οδηγήσει στο πρώτο αυτοκίνητο με λογότυπα Google, αναμένεται να γίνουν στην επικείμενη Έκθεση Ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας στις αρχές Ιανουαρίου.

Από τη συμφωνία αυτή αναμένεται να δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία κοινής κατασκευής αυτοκινήτων, ξεχωριστή από τη Ford. Επίσης, η συμφωνία δεν θα εξασφαλίζει αποκλειστικότητα στη Ford, αλλά θα δίνει τη δυνατότητα στη Google να στραφεί και σε κάποιον άλλο κατασκευαστή στο μέλλον για την παραγωγή κάποιου αυτοκινήτου της.

Φυσικά, το σίγουρο είναι ότι από τη σύμπραξη αυτή θα επωφεληθούν και οι δύο εταιρείες, αφού εκτός της Google που θα βρει τον τρόπο να κατασκευάσει το αυτοκίνητο που εδώ και αρκετό καιρό σχεδιάζει, η Ford θα μπορέσει να έχει πρόσβαση στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και των ειδικών λογισμικών της μιας από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές φίρμες παγκοσμίως.
TAG