H McLaren παρουσιάζει τη Φόρμουλα 1 του μέλλοντος!

Η νέα McLaren MP4-X κλέβει τις εντυπώσεις όχι μόνο με το σχήμα της, αλλά και με την τεχνολογία που εφαρμόζει.
To πως οραματίζεται τα μονοθέσια της Φόρμουλα 1 για το άμεσο μέλλον μας δείχνει η McLaren, παρουσιάζοντας το εντυπωσιακό πρωτότυπο MP4-X.

Το φουτουριστικό μοθέσιο της McLaren διαθέτει ακόμη και
ενεργό αμάξωμα για βέλτιστη αεροδυναμική.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τεχνολογικού τμήματος της McLaren, κ. John Allert, η MP4-X είναι ένα πρωτότυπο μονοθέσιο, το οποίο δείχνει από σήμερα το μέλλον των αγώνων και ειδικά της Φόρμουλα 1. Και πράγματι, το πρωτότυπο δείχνει άκρως εντυπωσιακό, ενώ παράλληλα εφαρμόζει κλειστό χώρο οδηγού - μια πρακτική για την οποία γίνεται πολύς λόγος τελευταία στη Φόρμουλα 1 για λόγους που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των οδηγών. Παράλληλα, η McLaren τονίζει ότι ο όλος σχεδιασμός της MP4-X έχει γίνει έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν εναλλακτικές μορφές κίνησης, ενώ στα χαρακτηριστικά του μονοθεσίου συμπεριλαμβάνεται και ένα ενεργό σασί, το οποίο προσαρμόζεται στα εκάστοτε αεροδυναμικά δεδομένα. Επιπλέον αυτού, η McLaren έχει εξελίξει και μια νέα τεχνολογία σύμφωνα με την οποία το μονοθέσιο μπορεί ακόμη και να επικοινωνεί με τον οδηγό του, ενημερώνοντάς τον εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. 

Φυσικά, η McLaren MP4-X είναι ένα πρωτότυπο και δύσκολα κάποια στιγμή θα την δούμε σε κάποια πίστα. Ωστόσο, στοιχεία όπως το κλειστό κόκπιτ ή το ενεργά αεροδυναμικό αμάξωμα, είναι πολύ πιθανό πολύ σύντομα να υιοθετούν και στην πράξη από τα μονοθέσια -όχι μόνο της εταιρείας- στη Φόρμουλα 1.
TAG