Αποκάλυψη: Το νέο αγωνιστικό πρωτότυπο της Peugeot για το Ράλι Ντακάρ

Εντυπωσιακό στην όψη και με κορυφαίες δυνατότητες ακόμη και στα πιο σκληροτράχηλα εδάφη το νέο Peugeot 2008DKR.
Έχοντας φτιάξει μια «all star» ομάδα, με οδηγούς όπως ο Σεμπαστιάν Λεμπ, ο Στεφάν Πετερανσέλ, ο Σιρίλ Ντεσπρέ και ο Κάρλος Σάινθ, η Peugeot παρουσίασε το αγωνιστικό της πρωτότυπο 2008 DKR, με το οποίο θα πάει για τη νίκη στο φετινό Ράλι Ντακάρ.

Με το νέο της αγωνιστικό πρωτότυπο, η Peugeot
στοχεύει αποκλειστικά για τη νίκη στο Ράλι Ντακάρ.
Το Ράλι Ντακάρ του 2015 θα ξεκινήσει στις 2 Ιανουαρίου από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και ύστερα από 10.000 χιλιόμετρα θα καταλήξει στις 16 Ιανουαρίου στο Ροζάριο της Αργεντινής, περνώντας από τα πλέον δύσβατα σημεία της Νότιας Αμερικής. Η Peugeot έχει ως στόχο να πρωταγωνιστήσει στον φετινό αγώνα και να σταματήσει την πρωτοκαθεδρία της Mini τα 4 προηγούμενα χρόνια και έτσι, δημιούργησε μια ομάδα top οδηγών, που θα κληθούν να οδηγήσουν το νέο αγωνιστικό Peugeot 2008DKR. Το αυτοκίνητο έχει βελτιωθεί αισθητά έναντι του προκατόχου του, όντας πλατύτερο, πιο κοντό, πιο δυνατό και πιο γρήγορο. Παράλληλα, για πρώτη φορά εκτός του εξωτερικού χρωματισμού στα χρώματα του χορηγού της Red Bull, φέρει και ειδική γκρι απόχρωση στην οροφή, που επιτρέπει την αντανάκλαση του καυτού ηλίου. 

Σημαντικό στοιχείο της υπόστασης του νέου Peugeot 2008DKR αποτελεί και το χαμηλότερο κέντρο βάρους, που επιτεύχθηκε εκτός των άλλων και μέσω της μεταφοράς των έξτρα ελαστικών στα πλαϊνά του αμαξώματος. Επίσης, σε αντίθεση με τα τετρακίνητα αγωνιστικά πρωτότυπα της Mini, το αυτοκίνητο της Peugeot είναι πισωκίνητο, ώστε να του επιτρέψει να κερδίζει σε απόσταση από το έδαφος. Σημείο κλειδί πάντως για την επικράτηση των Γάλλων αναμένεται να είναι η αξιοπιστία του νέου αγωνιστικού, αφού εάν το 2008DKR δεν εμφανίσει κάποιο σημαντικό πρόβλημα, τότε η Peugeot έχει πολλές ελπίδες για τη νίκη στον αγώνα.
TAG