Ιδού το αγωνιστικό Toyota S-FR!

Το Toyota S-FR Racing ετοιμάζεται για να κάνει την εμφάνισή τους στις πίστες την επόμενη χρονιά.
Εκπλήσσοντάς μας ευχάριστα, η Toyota αποκάλυψε την αγωνιστική έκδοση του πρωτότυπου πισωκίνητου ρόουντσερ S-FR, την οποία θα δούμε τον επόμενο μήνα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Εντυπωσιακή εμφάνιση για το νέο αγωνιστικό των Ιαπώνων.
To πρωτότυπο S-FR της Toyota, όπως σας αποκαλύψαμε και πριν από λίγες ημέρες, θα μπει στην παραγωγή την επόμενη χρονιά, πιθανότατα με έναν 1.200άρη turbo βενζινοκινητήρα 116 ίππων, επαναφέροντας την εταιρεία μετά από χρόνια στα μικρά κάμπριο. Μέχρι τότε, η Toyota κάνει την έκπληξη παρουσιάζοντας την αγωνιστική εκδοχή του πρωτότυπου, με το νέο Toyota S-FR Racing να αποκαλύπτεται στο Τόκιο και επίσημα τον επόμενο μήνα. Το νέο μοντέλο βασίζεται φυσικά στο πρωτότυπο, όμως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα βοηθήματα και επεμβάσεις που του δίνουν μια αγωνιστική υπόσταση. Ξεχωρίζουμε τα περιμετρικά σπόιλερ, το διαφορετικό πλέγμα της γρίλιας, το «φουσκωμένο» καπό, τους τονισμένους πλαϊνούς θόλους, αλλά και την τεράστια αεροτομή στο πίσω τμήμα, με τον διαχύτη στον προφυλακτήρα και την κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση. Στην όλη αγωνιστική εμφάνιση συμβάλει και το χαμήλωμα του αμαξώματος. 

Η Toyota ανακοινώνει ότι το S-FR Racing είναι 110 χλστ. μακρύτερο, 40 χλστ. πιο πλατύ και 50 χλστ. χαμηλότερο σε ύψος από το πρωτότυπο, οι διαστάσεις του οποίου ήταν 3,99 μέτρα μήκος, 1,695 μέτρα πλάτος και 1,32 μέτρα ύψος. Περαιτέρω στοιχεία δεν δίνονται από την εταιρεία για το αυτοκίνητο, ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα είναι ελαφρύτερο από το S-FR Concept. Περισσότερα θα γνωρίζουμε μετά την επίσημη πρώτη του στο Σαλόνι του Τόκιο στις 15-17 Ιανουαρίου.
TAG