Η Hyundai παρουσιάζει το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία με τρεις διαφορετικές ηλεκτρικές εκδόσεις

Το νέο Hyundai IONIQ με τις 3 ηλεκτρικές εκδόσεις, θα ξεκινήσει την παραγωγή του τον Ιανουάριο.
Η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα της πρώτες πληροφορίες για ένα νέο μοντέλο, που θα ονομαστεί «IONIQ» και θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της ιστορίας που θα έχει ηλεκτρική, υβριδική και υβριδική plug-in (φόρτιση από πρίζα) έκδοση.

Το νέο Hyundai IONIQ βασίζεται σε μια καινούργια πλατφόρμα που εξελίχθηκε ειδικά για το αυτοκίνητο, ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν οι τρεις διαφορετικές ηλεκτρικές μορφές κίνησης.

Θα διατεθεί σαν ηλεκτρικό με μια υψηλής χωρητικότητας μπαταρία ιόντων λιθίου, ως υβριδικό με βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα, αλλά και ως υβριδικό με δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας και από εξωτερική πηγή ρεύματος (plug-in).

Σχεδιαστικά, η πρώτη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα αποκαλύπτει μια δυναμική σιλουέτα, με χαμηλωμένο εμπρόσθιο τμήμα και αντίθετα, ανασηκωμένο πίσω μέρος, που αναμένεται να βοηθήσει την αεροδυναμική του. 

Περαιτέρω στοιχεία δεν έχουν δοθεί προς το παρόν στη δημοσιότητα, εκτός από το ότι το νέο Hyundai IONIQ θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιανουάριο την παραγωγή του στη Νότια Κορέα. Το Μάρτιο, το αυτοκίνητο θα κάνει το ντεμπούτο του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, για να ακολουθήσει την Άνοιξη η παρουσία του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης στις Η.Π.Α.
TAG