Ανανεωμένο Infiniti Q50 με νέο bi-turbo κινητήρα 400 ίππων!

Η Infiniti παρουσίασε την ανανεωμένη γενιά του μεσαίου της σεντάν Q50, στην οποία ξεχωρίζει η προσθήκη ενός ολοκαίνουργιου 3λιτρου twin-turbo V6 κινητήρα με 400 ίππους ισχύος.

Σύμφωνα με την Infiniti η προσθήκη του νέου κινητήρα των 400 ίππων -και 475 Nm ροπής- προσφέρει στο Q50 την καλύτερη αναλογία ισχύος-οικονομίας στην κατηγορία, χωρίς πάντως η εταιρεία να ανακοινώνει προς το παρόν τα νούμερα κατανάλωσης του μοντέλου. 

Επιπλέον αυτού, στη γκάμα υπάρχει και μια έκδοση του ίδιου κινητήρα με 300 ίππους και 400 Nm ροπής, μόνο όμως για την αγορά της Μέσης Ανατολής. Παράλληλα, ο αγοραστής του Q50 θα μπορεί να επιλέξει και μεταξύ ενός 4κύλινδρου 2λιτρου turbo βενζινοκινητήρα 208 ίππων, αλλά και ενός 2,2 λτ. diesel με 168 άλογα.

Άκρως ενδιαφέρουσα είναι και η υβριδική έκδοση του αυτοκινήτου, η οποία συνδυάζει έναν 3,5 λίτρων V6 βενζινοκινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα, έχοντας συνδυαστική ισχύ 360 ίππων.

Εκτός τώρα από τους κινητήρες, το ανανεωμένο Q50 είναι το πρώτο μοντέλο της Infiniti που εφοδιάζεται με τη δεύτερη γενιά του συστήματος διεύθυνσης Direct Adaptive Steering, που προσφέρει βελτιωμένη αίσθηση και πληροφόρηση. Παράλληλα, διαθέτει 6 επιλογές ρύθμισής του (Personal, Standard, Snow, Eco, Sport και Sport+), για πλήρη παραμετροποίησή του.

Τέλος, το Infiniti Q50 έρχεται για πρώτη φορά με την ρυθμιζόμενη ανάρτηση Dynamic Digital Suspension, που παραμετροποιείται όπως και το τιμόνι, μέσω του προγράμματος Drive Mode Selector

Η ανανεωμένη γενιά του Infiniti Q50 θα δει για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας στο επικείμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο. Μέσα στο 2016, θα ξεκινήσει και το λανσάρισμά της στις αγορές.
TAG