Ανάκληση Jeep Cherokee για πρόβλημα πυρκαγιάς στο πορτ-μπαγκάζ

Δεύτερη ανάκληση για πρόβλημα με το μηχανισμό της αυτόματης πόρτας του χώρου αποσκευών στο Cherokee ανακοίνωσε η Jeep.
Η Jeep ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα ανάκλησης 55.687 Cherokee με την προαιρετική αυτόματη πόρτα του χώρου αποσκευών, λόγω πιθανής πρόκλησης πυρκαγιάς στο μηχανισμό ανοίγματος της πόρτας.

Η ανάκληση αυτή αφορά σε μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί από τις 18 Φεβρουαρίου 2015 μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου 2015. Είναι η δεύτερη για το ίδιο πρόβλημα του Jeep Cherokee, μετά την αντίστοιχη ανάκληση του περασμένου Ιουνίου 164.003 αυτοκινήτων.

Το πρόβλημα αφορά στην εισχώρηση νερού στον μηχανισμό που ανοίγει-κλείνει αυτόματα την πόρτα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα, το οποίο με τη σειρά του ενδέχεται να προκαλέσει πυρκαγιά στο χώρο αποσκευών. Μάλιστα, η Jeep συμβουλεύει τους κατόχους του Cherokee με αυτόματη πόρτα, να κρατούν στεγνό το πορτ-μπαγκάζ, μέχρι το αυτοκίνητο να περάσει από την προγραμματισμένη ανάκληση.

Κατά τη διάρκεια της ανάκλησης, τα αυτοκίνητα θα ελέγχονται για ζημιές στο χώρο αποσκευών και θα αποκαθίσταται η όποια βλάβη. Παράλληλα, οι μηχανικοί της Jeep θα εγκαθιστούν και ειδικά προστατευτικά στο κάτω τμήμα της πόρτας, που θα αποτρέπουν την εισχώρηση υγρασίας στο μηχανισμό.   
TAG