Στο Ντιτρόιτ το νέο πρωτότυπο Audi h-tron quattro

Το νέο Audi h-tron quattro θα βασιστεί πάνω στο εικονιζόμενο e-tron quattro concept του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Η Audi ετοιμάζεται να μπει και αυτή πολύ δυνατά στο παιχνίδι της υδρογονοκίνησης, με το νέο πρωτότυπο h-tron quattro που θα μας δείξει η εταιρεία στην Έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ (μέσα Ιανουαρίου), να βασίζεται πάνω στο ηλεκτρικό πρωτότυπο e-tron quattro της περασμένης Έκθεσης αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Όπως και το e-tron quattro, έτσι και το h-tron θα κινείται από
ηλεκτρισμό, με ενέργεια όμως από κυψέλες υδρογόνου.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, αισθητικά τα δύο πρωτότυπα θα είναι σχεδόν ίδια, κάτι που σημαίνει ότι και το h-tron quattro θα έχει ένα άκρως μοντέρνο αμάξωμα 4θυρου-κουπέ crossover μοντέλου.

Επίσης, όπως και στο e-tron quattro, έτσι και στο h-tron quattro την κίνηση του αυτοκινήτου θα αναλάβουν ηλεκτρικοί κινητήρες, με τη διαφορά ότι εδώ η ενέργεια θα παρέχεται από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, που θα εφοδιάζονται από τα ρεζερβουάρ υδρογόνου του οχήματος.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει περαιτέρω πληροφόρηση για το πόσοι θα είναι οι ηλεκτροκινητήρες, ποια θα είναι η ισχύς του, όπως και περαιτέρω λεπτομέρειες για το σύστημα των κυψελών καυσίμου, ωστόσο με την Έκθεση του Ντιτρόιτ να ανοίγει τις πύλες της στις 11 Ιανουαρίου, σύντομα θα έχουμε στη διάθεσή μας όλες τις πληροφορίες.

Πηγή: Autobild
TAG