Η Maserati βάζει τέλος στο Πρωτάθλημα Maserati Trofeo

Ύστερα από 6 πετυχημένες σεζόν ολοκληρώθηκε το ενιαίο Πρωτάθλημα Maserati Trofeo.
Μετά από 6 σεζόν, η Maserati αποφάσισε να βάλει τέλος στο Πρωτάθλημα Maserati Trofeo, ώστε να επικεντρωθεί σε άλλους αγώνες όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα GT4.

Οι αγωνιστικές Maserati GranTurismo MC θα μετάσχουν
πλέον με ιδιωτικές ομάδες στο Πρωτάθλημα GT4.
Το ενιαίο Πρωτάθλημα Maserati Trofeo ξεκίνησε το 2010 και μέχρι και το 2015 συμμετείχαν ομάδες και οδηγοί με την αγωνιστική Maserati GranTurismo MC, που βασιζόταν μεν στην GranTurismo, όπως ήταν πιο ελαφριά και πιο αεροδυναμική. Το μοτέρ της ήταν ένας V8 βενζινοκινητήρας 4,7 λίτρων με 444 ίππους ισχύος.

Πρώτος νικητής του Πρωταθλήματος ήταν ο Ιταλός Pietro Zumerle, ενώ τελευταίος τη φετινή χρονιά ο Γάλλος Romain Monti. Όλα τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν ήταν μεν ίδια, όμως επιτρεπόταν στις ομάδες να κάνουν ρυθμίσεις σε αναρτήσεις και φρένα.

Πλέον και μετά από αυτές τις 6 σεζόν το Πρωτάθλημα περνάει στην ιστορία, με τη Maserati να διαθέτει πλέον την GranTurismo MC σε ιδιωτικές ομάδες, για συμμετοχή στο Πρωτάθλημα GT4. H εταιρεία θα προσφέρει σε όλες τις ομάδες πλήρη τεχνική υποστήριξη και ανταλλακτικά για τη συμμετοχή τους στους αγώνες του νέου Πρωταθλήματος.
TAG