Η ανανεωμένη Mercedes SLK είναι η νέα SLC!

Μετά από σχεδόν 20 χρόνια η Mercedes SLK αλλάζει όνομα και πλέον, στην ανανεωμένη 3η της γενιά ονομάζεται «SLC», φέροντας παράλληλα για πρώτη φορά στην ιστορία και μοτέρ 1,6 λίτρων με turbo.

Η νέα Mercedes SLC, εκτός από την αλλαγή ονόματος, έρχεται και με μια ανανεωμένη εμφάνιση, που περιλαμβάνει νέα εμπρόσθια γρίλια, επανασχεδιασμένο και πιο δυναμικό προφυλακτήρα εμπρός και νέο πίσω προφυλακτήρα, αλλά και ανανεωμένα φωτιστικά σώματα - τα εμπρόσθια και με νέα φώτα ημέρας LED.

Στο εσωτερικό από την άλλη, έχει φρεσκαριστεί ο πίνακας οργάνων, έχει αλλάξει το τιμόνι και έχει μεγαλώσει η κεντρική οθόνη για το σύστημα infotainment Comand Online, φθάνοντας τις 7,0 ίντσες από 5,8. Αλλαγμένες είναι και οι επενδύσεις, ενώ η ηλεκτροϋδραυλική ανοιγόμενη μεταλλική οροφή μπορεί πλέον να ανοίξει και εν κινήσει, σε ταχύτητες έως 40 χλμ./ώρα.

Στη γκάμα των κινητήρων της νέας Mercedes SLC ξεχωρίζει η προσθήκη της νέας, αρχικής SLC 180, που διαθέτει έναν 1.600άρη turbo βενζινοκινητήρα 156 ίππων, με 0-100 χλμ./ώρα σε 7,9 δλ. Αμέσως μετά ακολουθεί η SLC 200 με 2λιτρο turbo 184 ίππων, αλλά και η SLC 300 με ίδιο μοτέρ 245 ίππων. Την πλευρά του diesel εκπροσωπεί η SLC 250 d, με 2,0 λτ. κινητήρα 204 ίππων.

Οι SLC 180 και 200 συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ υπάρχει και το 9τάχυτο αυτόματο 9G-TRONIC ως στάνταρ στις SLC 300  και 250 d ή ως προαιρετική επιλογή στις άλλες δύο εκδόσεις.

Στην κορυφή της γκάμας συναντούμε τη νέα Mercedes-AMG SLC 43, που διαθέτει έναν καινούργιο 3λιτρο turbo V6 βενζινοκινητήρα με 367 ίππους και 520 Nm ροπής. Για το 0-100 χλμ./ώρα η κορυφαία SLC απαιτεί μόνο 4,7 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Σημειώστε ότι η έκδοση αυτή συνδυάζεται μόνο με το 9άρι αυτόματο κιβώτιο με πέντε διαφορετικά set-up (Eco, Comfort, Sport, Sport Plus και Individual).

Εκτός τέλος της στάνταρ σπορ ανάρτησης, η νέα Mercedes-AMG SLC 43 μπορεί να λάβει και ρυθμιζόμενη σπορ ανάρτηση AMG Ride Control, ενώ προαιρετικά υπάρχει ακόμη και μηχανικό μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα.

Η νέα Mercedes SLC αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο. Οι πωλήσεις της στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο.
TAG