Η Nissan αποσύρεται επίσημα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής

Ύστερα από αρκετά προβλήματα και μόνο με μία συμμετοχή σε αγώνα το 2015, η Nissan αποσύρεται από τους Αγώνες Αντοχής.
Με μια λιτή ανακοίνωση, η Nissan ανακοίνωσε ότι αποσύρεται επίσημα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής, έναν χρόνο μόλις μετά την περσινή είσοδό της με το πρωτότυπο Nissan GT-R LM Nismo.

Τη φετινή χρονιά η Nissan με το υβριδικό πρωτότυπο GT-R LM Nismo συμμετείχε μόνο σε έναν αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αγώνων Αντοχής, τις περίφημες 24 ώρες του Λε Μαν.

Και παρά τις υψηλές βλέψεις των Ιαπώνων, η επίδοση των τριών πρωτότυπων GT-R που πήραν μέρος ήταν απογοητευτική, αφού τα δύο από αυτά δεν κατάφεραν να τερματίσουν, ενώ το τρίτο δεν συμπλήρωσε τους απαιτούμενους γύρους για να βαθμολογηθεί.

Μάλιστα, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τα αγωνιστικά GT-R υπολείπονταν κατά πολύ από τα αντίστοιχα αγωνιστικά της Porsche και της Audi, που κυριάρχησαν και σε όλη τη χρονιά.

Μετά το Λε Μαν, η Nissan δεν ξανακατέβασε το GT-R σε κάποιον από τους υπόλοιπους αγώνες του Πρωταθλήματος, ώστε να επικεντρωθεί στην εξέλιξη του αυτοκινήτου και στην λύση των -πολλών- προβλημάτων του. Φαίνεται όμως ότι τα προβλήματα τελικά δε λύθηκαν και έτσι, η Nissan με τη σημερινή της ανακοίνωση, βάζει εσπευσμένα τέλος στη συμμετοχή της. 
TAG