Το Renault Clio RS 220 Trophy έσπασε τα χρονόμετρα στο Νίρμπουργκρινγκ!

Με 220 άλογα και ημι-αγωνιστικό στήσιμο, το Clio RS 220 Trophy είναι πλέον το γρηγορότερο μικρό στο Νίρμπουργκρινκ.
Με χρόνο 8 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα, το Renault Clio RS 220 Trophy έκανε νέο ρεκόρ για αυτοκίνητο της μικρής κατηγορίας στη φημισμένη πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Εκτός των 220 ίππων, το Clio RS Trophy διαθέτει χαμηλωμένη
ανάρτηση, ηλεκτρονικό μπλοκέ και ειδική ρύθμιση στο κιβώτιο.
To Clio RS 220 Trophy είναι η πιο «hardcore» έκδοση του μικρού GTI της Renault, με βελτιώσεις σε κινητήρα (220 άλογα), ανάρτηση και κιβώτιο, που του δίνουν μια όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αγωνιστικό αυτοκίνητο παρουσία.

Και πλέον, το hot μικρό της Renault γράφεται στο πάνθεον της ιστορίας, αφού κατάφερε να κάνει χρόνο 8 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα στην πλέον απαιτητική διαδρομή του κόσμου, την πίστα του Νίρμπουργκρινκ, όντας το γρηγορότερο μικρό αυτοκίνητο.

Σε σχέση μάλιστα με το «απλό» Renault Clio RS των 200 ίππων, το Clio RS 220 Trophy κατέβασε τον χρόνο στη γερμανική πίστα κατά 36 δευτερόλεπτα! Μάλιστα, ο χρόνος του είναι γρηγορότερος από παλαιότερα sportscar μοντέλα, όπως τα Mitsubishi Lancer EVO VI και VII, το Audi RS4, το Nissan 350Z, το προηγούμενο Ford Focus RS και πολλά άλλα.

Στην κατηγορία του Clio, το Mini John Cooper Works που δοκιμάστηκε μαζί με το RS έκανε χρόνο 8:35 (2ο στην ιστορία), ενώ το νέο Opel Corsa OPC ολοκλήρωσε την απαιτητική διαδρομή σε χρόνο 8:40, βελτιώνοντας κατά 8 δλ. το χρόνο του προηγούμενου Corsa OPC. Τέλος, το τετρακίνητο Audi S1 έγραψε χρόνο 8:41.
TAG