Τέλος για πάντα το Roomster από τη Skoda

Η Skoda δεν θα ξαναμπεί στην κατηγορία των μικρών MPV, βάζοντας τέλος στην εξέλιξη του επόμενου Roomster.
Το Roomster, το μικρό MPV της Skoda που ολοκλήρωσε την παραγωγή του τον περασμένο Απρίλιο, δεν θα ξαναϋπάρξει στη γκάμα της μάρκας, ύστερα από απόφαση της εταιρείας να μην παρουσιάσει τον αντικαταστάτη του.

To 1ης γενιάς Roomster χαρακτηρίστηκε από τους πολύ
καλούς του χώρους, παρά τις compact διαστάσεις του.
\Και παρότι η 2η γενιά του Skoda Roomster βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης, η εταιρεία αποφάσισε να μην της δώσει το πράσινο φως για την παραγωγή, βάζοντας πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το μικρό της MPV.

Σύμφωνα με δηλώσεις ανθρώπου της εταιρείας, ο λόγος της μη παρουσίασης αντικαταστάτη του Roomster έχει να κάνει με την αλλαγή στην προσέγγιση της μάρκας στα compact μοντέλα και στην επικέντρωση όλων των προσπαθειών της στην εξέλιξη νέων μικρών SUV, έναντι ενός MPV.

Είναι δεδομένο επίσης, ότι η ακύρωση αυτή της εξέλιξης του νέου Roomster έχει να κάνει και με τη γενικότερη προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων που γίνεται μέσα στους κόλπους του VW Group ύστερα από τα σκάνδαλα με τις εκπομπές ρύπων, κάτι που θέλει εν αμφιβόλω πολλά νέα μοντέλα - όπως το Roomster - που δεν ήταν απολύτως απαραίτητα.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη γενιά του Skoda Roomster έμεινε στην παραγωγή από τον Ιούνιο του 2006 μέχρι τον Απρίλιο του 2015, με το μοντέλο της Skoda να συνδυάζει με επιτυχία τις compact διαστάσεις με την πολύ καλή εσωτερική ευρυχωρία. 

Πηγή: Autovisie
TAG