Το νέο «όπλο» της Hyundai για το WRC

Το νέο Hyundai i20 WRC είναι πιο γρήγορο, καλύτερο στο δρόμο από πριν, ενώ ήδη έχει συμπληρώσει 8.000 χλμ. δοκιμών.
Η Hyundai αποκαλύπτει το νέο i20 WRC, με το οποίο θα διεκδικήσει περισσότερα από τη μια μόλις νίκη που έχει επιτύχει μέχρι σήμερα στη διετή επίσημη παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Με το νέο i20 WRC, η Hyundai φιλοδοξεί να επιστρέψει
στις νίκες μετά από 2 χρόνια.
Το Hyundai i20 WRC του 2016 βασίζεται πάνω στη νέα γενιά του 5θυρου i20 και διαθέτει έναν turbo βενζινοκινητήρα 300 ίππων. Η δύναμη αυτή στέλνεται και στους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου μέσω κιβωτίου 6 σχέσεων.

Στη νέα σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, που ξεκινά στο Μόντε Κάρλο τον Ιανουάριο, η Hyundai συμμετέχει και πάλι με 3 αυτοκίνητα, με οδηγούς τους Ντάνι Σόρντο, Χάιντεν Πάντον και Τιερί Νεβίλ.

Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα ο Νεβίλ είναι και αυτός που έχει κατακτήσει τη μοναδική νίκη της Hyundai στο WRC, κερδίζοντας το Ράλι Γερμανίας του 2014. Στο Πρωτάθλημα του 2015, η Hyundai κατάφερε να βρεθεί τέσσερις φορές στο βάθρο, χωρίς όμως να πάρει κάποια νίκη.

Παρόλα αυτά, οι προσδοκίες για το 2016 είναι μεγαλύτερες, αφού την περσινή χρονιά η εταιρεία επικεντρώθηκε στην εξέλιξη του νέου i20 WRC, το οποίο έχει διανύσει ήδη 8.000 χλμ. δοκιμών. 

Σύμφωνα μάλιστα με τη Hyundai, το νέο i20 WRC είναι ήδη πιο γρήγορο από το προηγούμενο μοντέλο, με τους οδηγούς να τονίζουν τα βελτιωμένα οδικά του χαρακτηριστικά. Το τι θα συμβεί και στην πράξη, θα το ξέρουμε σε λίγους μήνες, με τη Hyundai να αποτελεί πάντως τον μοναδικό εργοστασιακό αντίπαλο της VW στο θεσμό, μετά την αποχώρηση της Citroen από το Πρωτάθλημα για ένα χρόνο.
TAG