Επίσημη αποκάλυψη του νέου Genesis G90

Η Genesis, η καινούργια πολυτελής μάρκα της Hyundai, παρουσιάζει και επίσημα το πρώτο της μοντέλο, το πολυτελές μεγάλο σεντάν G90, με δυναμικούς κινητήρες και επιλογές για πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Σε συνέχεια των πρώτων σκίτσων που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα, το νέο Genesis G90 αποκαλύφθηκε επίσης στη Νότια Κορέα, όπου ονομάζεται «EQ900». Βασίζεται πάνω σε μια μακρύτερη εκδοχή της πλατφόρμας του ελαφρώς μικρότερου Hyundai Genesis, το οποίο πλέον θα μετονομαστεί σε Genesis G80 για το 2016.

Στο πεδίο των κινητήρων, τα μοτέρ είναι ένας καινούργιος 3,3 λτ. twin-turbo V6 βενζινοκινητήρας με 370 ίππους και 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά και ένας 3,8 λίτρων V6 βενζινοκινητήρας με 311 ίππους. Στην κορυφή της γκάμας συναντούμε έναν V8 5,0 λίτρων με 425 ίππους ισχύος και 519 Nm ροπής, ο οποίος κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,7 δευτερόλεπτα.

Το νέο Genesis G90 θα είναι πισωκίνητο, ενώ θα υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις, αλλά και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Genesis Adaptive Control.

Σχεδιαστικά, το G90 ακολουθεί τη φιλοσοφία «Αθλητική Κομψότητα» της Genesis, με έντονες γραμμές, μεγάλη χρωμιωμένη εμπρόσθια μάσκα, αλλά και ευμεγέθη εμπρόσθια φωτιστικά με πιο κομψά πίσω.

Στο χώρο των επιβατών υπάρχουν δερμάτινες επενδύσεις, ηλεκτρικά καθίσματα, οθόνη 12,3 ιντσών για σύστημα infotainment, οθόνες-τάμπλετ 9,2 ιντσών στα πίσω καθίσματα, κλιματισμό 3 ζωνών, ασύρματη φόρτιση κινητών και πολλές άλλες ανέσεις.

Στην Κορέα, το νέο EQ900 θα διατεθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2016, ώστε να ακολουθήσει στο επόμενο εξάμηνο και το λανσάρισμά του ως «Genesis G90» στον υπόλοιπο κόσμο.
TAG